Dünya Reuters dünyaya servis etti: Türk askeri Azez'de!

Reuters dünyaya servis etti: Türk askeri Azez'de!

27.01.2018 - 16:59 | Son Güncellenme:

Azez civarına gönderilen Türk askeri konvoyunun fotoğraflarını, Reuters haber ajansı dünyaya servis etti. Ajans, ÖSO’nun konvoya eşlik ettiğini de belirtti.

Reuters dünyaya servis etti: Türk askeri Azezde

Reuters haber ajansı, Azez civarına gönderilen Türk askerlerin fotoğraflarını servis etti. Ajans, Özgür Suriye Ordusu’nun Türk askerlerinin konvoyuna eşlik ettiğini de belirtti. Fotoğraflarda çevrede yaşayan halkın Türk askerine el salladığı görülüyor.

Haberin Devamı

Afrin’e sadece 15 kilometre uzaklıktaki Azez’de kontrolü elinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, son günlerde operasyonların sürdüğü Cabel Burseya Dağının yanı sıra Maranez, Minnag, Tel Rıfat ve Melkiye bölgesinde teyakkuzda bekliyor.

ÖSO üyeleri, Burseya Dağı operasyonu sonrası harekât alanının genişletilerek doğuya kaydırılacağını ve Afrin çevresinde yer alan bölgelerin YPG’den arındırılarak özgürleştirileceğini ifade etti.

Azez’deki Kürt savaşçılar, YPG’ye karşı

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Azez’de yaşayan Kürt kökenli Suriyeliler de terör örgütü PKK/YPG'ye karşı mücadele ediyor.

ÖSO bileşenlerinden olan Ceyşel Şamel grubu içerisinde yer alan 30 Kürt savaşçı, Arap ve Türkmenler ile Afrin’de terör örgütü YPG’ye karşı mücadele veriyor.

Haberin Devamı

Olası saldırı ve sızmaları önlemek için cephede oluşturulan mevzilerde nöbet tutan ÖSO üyesi Kürtler, amaçlarının Afrin’deki Kürt kardeşlerini terör örgütünün zulmünden kurtarmak olduğunu ifade etti.