Gündem Reziadans’ta sakladılar AVM otoparkında teslim ederken basıldılar

Reziadans’ta sakladılar AVM otoparkında teslim ederken basıldılar

16.04.2018 - 12:04 | Son Güncellenme:

İstanbul Bakırköy’de, uluslararası kokain kaçakçılığı yapan bir şebekeyle, eroin ve hap kaçakçılığı yapan başka bir şebekenin uyuşturucu takası polis baskınına uğradı. 4 kuryenin yakalanıp gözaltına alındığı operasyonda ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 3 milyon lira olduğu öğrenildi.

Reziadans’ta sakladılar AVM otoparkında teslim ederken basıldılar

İEM Narkotik ekipleri yaptıkları çalışmalarda uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir şebekenin İstanbul’da temasa geçtiği başka bir uyuşturucu şebekesiyle uyuşturucu takası yapacağını belirleyince fiziki ve teknik takip başlattı. Takibe alınan yerli şebekenin elinde bulundurduğu uyuşturucuyu Ataköy’de lüks bir Rezidans’ta sakladığını ve yurt dışından gelecek olan kurye ile takasa edeceğini tespit eden narko timler, geçtiğimiz Salı günü başını Zeynel Abidin Demir’in çektiği 3 kişilik kurye şebekenin teslimat için adreslerinden çıkmasıyla harekete geçti.

Haberin Devamı

Reziadans’ta bulunan uyuşturucuyu 2 otomobile yükleyerek Yenibosna’da bulunan bir AVM’nin otoparkına gelip beklemeye başlayan kurye şebeke, uyuşturucu takası yapacağı Ramazan Ozman isimli kuryenin üçüncü bir araçla otoparka girip Zeynel Abidin Demir’le temasa geçmesinin ardından araçlardaki uyuşturucuları takas ederken pusuda buluna ekipler operasyonu başlattı.

Yapılan operasyonda, uyuşturucu takasına gelen Zeynel Abidin Demir ile R.O. ve İ.S.D isimli 2 adamıyla uluslararası şebekenin kuryesi Ramzan Ozman’ı etkisiz hale getirip gözaltına alan ekipler, 3 araçta yaptıkları aramalarda ise 1 kilo 600 gram kokain, 1 kilo 500 gram eroin ile 35 kilo ağırlığında 200 bin adet uyuşturucu hap buldu.

Ele geçirilen ve piyasa değeri 3 milyon lira tutarında olduğu öğrenilen uyuşturucuların içerisinde bulunan kokainin, eroin ve uyuşturucu haplara karşılık takas yapılmak üzere buluşma noktasına getirildiğini tespit eden narkotik ekiplerinin gözaltına alıp sorguya aldığı 4 uyuşturucu kuryesinden uyuşturucuların gerçek sahiplerine ulaşmaya çalıştığı öğrenildi.