Gündem Rezidans yürüyüşü

Rezidans yürüyüşü

13.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kampüsüne yapılacak rezidans projesi için yıkılması planlanan Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Kurtuluş Ortaokulu’na taşınacağını duyan veliler kaymakamlığa yürüyerek durumu protesto etti.

Rezidans yürüyüşü

Şişli’deki arazisini 2011 yılında geri alan Bulgar Eksarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı, araziye rezidans yapılması için bir inşaat şirketiyle anlaştı. Arazinin içerisindeki Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 17 dönümlük alan ayrıldı. İnşaat faaliyetinin başlamasıyla okulda hasar yaşanması sonrası Şişli Belediyesi inşaatı durdurdu. Geçtiğimiz pazartesi günü ise Milli Eğitim Bakanlığı ile vakıf arasında protokol imzalandı. Bu kapsamda okulun 3 ay içinde yıkılması ve 17 bin metrelik bölümde 2 yılda yeniden yapılması imza altın alındı.

Haberin Devamı

‘Boşaltmak istemiyoruz’

Boşatılacak Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin de Şişli’ye bağlı Kurtuluş Ortaokulu binasına taşınacağının duyulması üzerine veliler duruma tepki gösterdi. Kurtuluş Ortaokulu önünde toplanan veliler, çocuklarının başka okula gitmemesi için imza kampanyası başlatıp, ‘Okulumuzu bırakmak istemiyoruz’, ‘Kurtuluş Ortaokulu bizimdir’ yazılı pankartlarla kaymakamlığa yürüdü.