Gündem Rıza Kocaoğlu kimdir?

Rıza Kocaoğlu kimdir?

21.05.2018 - 13:59 | Son Güncellenme:

Rıza Kocaoğlu, şimdilerde Çukur isimli dizide rol alan başarılı bir oyuncudur. Senelerce tribün amigoluğu yapan İsmail Kocaoğlu ile Suna Kocaoğlu'nun çocuğu olduğu bilinen ünlü aktör, kendisi gibi oyuncu olan Gözde Kocaoğlu'nun da kardeşidir.

Rıza Kocaoğlu kimdir

İlk rolünü Çağan Irmak yönetmenliğinde oynadı

Haberin Devamı

1979 senesinin 19 Mart tarihinde İzmir'de dünyaya gelen Rıza Kocaoğlu, ünlü bir Türk sinema ve dizi oyuncusudur. Üniversite eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi'nde alan Kocaoğlu, Oyunculuk bölümünden mezun olmuştur. Sinema dünyasına Bana Şans Dile isimli film ile adım atan ünlü oyuncu, ilk filminde yönetmen koltuğuna Çağan Irmak'ın oturduğu bir filmde rol almıştır. Şile Büyülü Fener Film Festivali'nden ödülle dönen başarılı aktör, bu filmde sergilediği performansı sayesinde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülmüştür.

Hem dizi hem sinema hem de tiyatro oyuncusu

Av Mevsimi ve Kaybedenler Kulübü gibi filmlerde rol alan Rıza Kocaoğlu, Malafa ve Punk Rock isimli DOT oyunlarında da rol almıştır. Televizyon dünyasına da adım atan başarılı sanatçı, Kuzey ve Güney ile Ezel gibi ünlü dizilerin oyuncu kadrosunda yer almıştır. 2012 senesinde yayımlanan Karadayı isimli dizideki Yasin Komiser karakterine hayat veren oyuncu, Çukur isimli dizide ise Aliço karakterini canlandırmıştır.

Haberin Devamı

Dram dalında en başarılı oyuncu seçildi

Dünyanın En Güzel Kokusu, İçerde, İstanbul Sokakları, Filinta, Behzat Ç. Ankara Yanıyor, Elveda Rumeli, Emret Komutanım, Organize İşler, Elif, Başka Semtin Çocukları gibi yapımlarda yer alan Rıza Kocaoğlu; 20. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri töreninden de dram dalında Yılın En Başarılı Tiyatro Erkek Oyuncusu Ödülü ile dönmüştür.

Babası gibi Göztepeli

Uzun seneler boyunca Göztepe'nin tribün amigoluğunu yaptığı bilinen İsmail Kocaoğlu'nun oğlu olan ünlü oyuncu, “Başbakan” lakaplı babası gibi fanatik bir Göztepelidir.