Gündem Rize'de mahsur kalan gençlerin yalanı ortaya çıktı

Rize'de mahsur kalan gençlerin yalanı ortaya çıktı

04.11.2014 - 14:26 | Son Güncellenme:

RİZE’de kar yağışının etkili olduğu yaylalarda, aralarında bir inşaat firmasının 12 işçisinin de yer aldığı 24 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalanların kurtarılabilmesi için çalışma sürüyor.

Rizede mahsur kalan gençlerin yalanı ortaya çıktı

Bölgede özellikle yüksek kesimde etkili olan kar yağışı sonrasında Çamlıhemşin İlçesi Badara yaylasında 5, Elevit yaylasında 5, Marselevat yaylasında 1, Tar deresi mevkiinde 1, Ardeşen ilçesi Dere mezra mevkiinde ise bir eve sığınan inşaat firması çalışanı 12 işçi, yolların kar nedeniyle ulaşıma kapanması sonucu bölgede mahsur kaldı. Rize Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında oluşturula kriz merkezi, mahsur kalan 24 kişinin kurtarılması için dağcı ekibi, UMKE, Rize Arama ve Kurtarma Ekibi (RİZE) ile birlikte AFAD ekipleri ve İl Özel İdaresi’ne ait iş makinelerini bölgeye yönlendirdi. Yüksek kesimlerde kar yağışının devam etmesi ve kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaşması nedeniyle yol açma çalışmaları güçlükle sürdürülüyor.

Haberin Devamı

Rizede mahsur kalan gençlerin yalanı ortaya çıktı

KURTARILAN GENÇLERİ FACEBOOK MESAJI ELE VERDİ
Bu arada, Çamlıhemşin İlçesi Gito yaylasında kardan dolayı kapanan yolda araç içerisinde mahsur kalan ve 27 saat sonra kurtarılan Süreyya Yüksel, Furkan Cihan ve Eda Bayram’ ın, olay sonrasında açıkladıkları gibi evlerini toplamak için değil, safari amacıyla yaylaya çıktıkları anlaşıldı. Gençlerin yaylaya çıkmadan bir gün önce sosyal paylaşım sitesinde jiple birlikte çekilen fotoğraflarıyla, 'Kar yağabilir, makineleri hazır tutun. Adrenalinin doruk noktasına çıkacağız' mesajlarını paylaştıkları görüldü.

YAYLADAN İNMEME KONUSUNDA İNAT EDİYORLAR
Yaylalarda yaşanan mahsur kalma olayları ile ilgili açıklamalarda bulunan Rize İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Avcı, Gito yaylasında mahsur kalan gençlerin yaylaya adrenalin tutkusu ile çıktığını belirterek şunları söyledi: “Bu gençler idaremiz çalışanlarının hayatlarını tehlikeye attı. Arkadaşlarımız gecenin yarısında zor şartlarda kurtarmayı gerçekleştirdi. Defalarca uyarmamıza rağmen böyle davranan vatandaşlarımız var. Uyarılara rağmen yaylalardan inmeme konusunda inat ediyorlar. Bu konuda radikal kararlar alabiliriz. Gerçekten yaşam olan köylerin yolunu açma konusunda ciddi zorluklar çekmemize neden oluyor. Bu mevsimde oralarda yaşam yok. Ancak biz yolu kapalı köylerin yolunu açacağımıza makinelerimizi buralara sevk ediyoruz.

Haberin Devamı

ZEVKİN DEVLETE CİDDİ MALİYETİ OLUYOR
Rize Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şefik Aygöl ise, meteorolojinin kar uyarısının ardından tüm yaylalarda kalan vatandaşlara ulaşıldığını ve inmelerini istediklerini hatırlattı, ancak vatandaşların yaylalarda kalmayı tercih ettiğini söyledi. Aygöl, “Böyle olunca bu zevkin devlete ciddi bir maliyeti oluyor. Gito yaylasında kalan gençleri zorlu bir çalışma ile kurtardık. Gençler oraya eğlenmeye, karda safari yapmaya gitmiş. Biz onları kurtarırken, diğer taraftan hizmet bekleyen köyler ve vatandaşlar var. Gençleri uyarıyoruz; bu davranış doğru değil. Devletin imkanlarının olması gerektiği yerden kullanılması lazım dedi.