Gündem Robot taksiler yola çıkıyor

Robot taksiler yola çıkıyor

03.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Robotların yakın gelecekte insanların yaptığı işlerin bir kısmını üstleneceği konuşulurken, Japonya kendi kendine sürüş özelliği bulunan taksiler için düğmeye bastı.

Robot taksiler yola çıkıyor

Önümüzdeki yıl ülkede deneme sürüşlerine başlayacak olan robot taksiler, başarılı olduğu takdirde 2020 olimpiyatlarına yetiştirilecek. Özellikle robot teknolojisi konusunda her zaman önde olan ülke, robot taksilerle sürücüsüz araçların yaygınlaşmasını ve halk tarafından benimsenmesini amaçlıyor. DeNA ve ZMP adlı Japon firmaların ortaklığıyla kurulan ‘Robot Taxi’, Google, Apple, Uber gibi dev firmaların üzerinde çalışmalar yaptığı bilinen otonom araçları da geride bırakmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Test sürüşleri 2016’da

İlk olarak Japonya’nın Kanagawa bölgesinde uygulanacak olan denemeler 2016’da başlayacak. Deneme sürüşlerinde seçilen 50 kişilik grubun üyeleri farklı noktalardan alınarak alışveriş için mağazalara götürülecek. Denemeler sırasında oluşabilecek güvenlik açıklarına engel olmak için çok sayıda personel görev alacak. Deneme sürüşleri başarılı olursa, robot taksiler ticari olarak kullanılmaya başlanacak. Japon hükümeti, robot taksilerin başarılı olduğu takdirde turistlerin de hizmetine sunulacağını açıkladı.