Gündem Rojhat Özdel’in ölümü Yüksekova’yı karıştırdı

Rojhat Özdel’in ölümü Yüksekova’yı karıştırdı

08.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde önceki gün çıkan olaylarda 18 yaşındaki Rojhat Özdel’in ölmesi gerginliği tırmandırırken, ilçede esnaf kepenk kapattı.

Rojhat Özdel’in ölümü Yüksekova’yı karıştırdı

Hakkâri’nin Şemdinli ve Muş’un Bulanık ilçelerinde de dün esnaf işyerleri açmadı. İki yıl önce gösteriler nedeniyle bir hafta tutuklu kaldığı davasının halen devam ettiği, babası Mustafa Özdel’in de halen cezaevinde olduğu belirtilen Rojhat Özdel’in cenazesi önceki gün otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopsinin tamamlanmasının ardından Rojhat Özdel’in cenazesi dün sabah ailesine teslim edildi. Yüksekova’da ise gerginlikler dün de devam etti. Rojhat Özdel’in ölümünü protesto eden bir grup, Bulvar ve Cumhuriyet caddelerinde görevli güvenlik güçlerine havi fişek ve taşlarla saldırdı. Polisin biber gazı ve basınçlı suyla müdahale ettiği göstericiler, ara sokaklara dağıldı. Gerginliğin devam ettiği kentte, esnaf kepenk kapattı.

Şırnak’ta 3 kişi yaralandı
Öte yandan Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir araya gelen bir grup, IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto bahanesiyle yürüyüşe geçti. Güvenlik güçlerine saldıran gruba, müdahale edildi. Çıkan olayda 9 yaşındaki A.E. yaralandı. Daha sonra Nusaybin ve Yefes caddesinde durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yapan gruba polis müdahale etti. Molotofkokteylinin polis zırhlı aracına isabet etmesi sonucu araçta bulunan 2 polis yaralandı.