Ege Rota Koleji, ulusal turnuvaya gidecek

Rota Koleji, ulusal turnuvaya gidecek

25.02.2017 - 04:10 | Son Güncellenme:

Rota Eğitim Kurumları, 6 yıldır FIRST LEGO League (FLL) turnuvalarında aldığı bölge şampiyonlukları, ulusal şampiyonluklar ve dünya şampiyonlukları ile markalaştı. Rota Eğitim Kurumları, geleneği bozmadan başarılarına devam ediyor.

Rota Koleji, ulusal turnuvaya gidecek

18-19 Şubat 2017 tarihleri arasında İzmir Fuarı’nda gerçekleşen Bilim Kahramanları Buluşuyor/(FLL) Ege Turnuvasında 71 takım 2 gün boyunca “Hayvanlar yaşam ortaklarımız” teması altında hayvan sorunları ve insan hayvan etkileşimi için ürettikleri çözümleri jüri üyeleri ile paylaştı.

Haberin Devamı

İkincilik ve üçüncülük ödülü

Turnuvanın birinci gününde Rota Anadolu ve Fen lisesi öğrencilerinden oluşan ROTATECH Takımı Proje, Robot tasarım ve programlama ve özdeğerler jürilerinden aldığı puanlarla turnuvada ikincilik ödülünü kazanarak 3-4 Mart’ta İzmir’de yapılacak ulusal turnuvaya katılma hakkını elde etti. Turnuvanın ikinci gününde Rota Ortaokulu öğrencilerimizden oluşan ROTASTARS Takımımız Proje, Robot tasarımda üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Özel Rota Koleji kurucu temsilcisi ve Genel Müdürü Kadir Açıkbaşlar, ‘’Her iki takım öğrencilerini, FLL Koçları M. Nebil İzgi, Esin Kara, Gülşah Turgut, Erkan Özgüç ve Dilek Küçükebeoğlu’nu tebrik ederek, Ulusal turnuvada başarılar diledi.