Gündem RTÜK: Format değişti şikayetler bitmedi

RTÜK: Format değişti şikayetler bitmedi

12.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

RTÜK: Format değişti şikayetler bitmedi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, bazı evlilik programların format değişikliğine giderek yoluna devam ettiğini belirtti. Vatandaşların yoğun tepkisi ve 6112 sayılı yasa kapsamında evlilik programlarının sona erdirildiğine dikkat çeken Yerlikaya, “Bazı programlar format değişikliğine giderek, yoluna devam ediyor. Görüyoruz ki bu formatlara da şikayetler artmaya başladı” dedi.

Haberin Devamı

Toplumu aydınlatmak için yapılan iyi yayınlarla birlikte kişilik haklarını zedeleyen, insanları rencide eden ve mahremlerine giren yayınların da yapıldığını vurgulayan Yerlikaya, “Evlilik programlarında da benzer şeyler oluyordu, kişilerin mahremlerini didikleye didikleye ne varsa 80 milyona anlatılıyordu. Şimdi benzer durum, buralarda da olmaya başladı ve şikâyetler de artmaya başladı. Yani bu şekilde devam ederlerse düzenlemezlerse reyting uğruna yapılıyor tabi bunlar, o zaman bunlarla ilgili de 6112 sayılı yasa kapsamında mücadelemiz sürecek” diye konuştu.

Yerlikaya, RTÜK’ün bu tip yayınlarla ilgili para cezasından lisans iptaline kadar müeyyidelerinin bulunduğuna dikkati çekerek, bu konuları zaman zaman yayıncılarla görüştüklerini, yine de düzeltilmezse müeyyide uyguladıklarını bildirdi. Yerlikaya, kamuoyundan gelen şikayetleri de yayıncılara bildirdiklerini belirterek, “Yani yayıncıların da şikayet barının ne kadar yükseldiğinden veya indiğinden haberleri var. O bakımdan bazen düzeltiyorlar ama bazen de düzeltmiyorlar. Reyting yarışı bu tür ihlallerin olmasına sebep veriyor ve o zaman biz de müdahale ediyoruz” dedi. -ANKARA AA