Gündem Ruhsatsız ama hâlâ faaliyette

Ruhsatsız ama hâlâ faaliyette

19.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Milliyet’in 2 ay önce ‘Çocuklarımız kime emanet’ başlığıyla gündeme getirdiği ruhsatsız, öğretmensiz merdiven altı anaokulu ve kreşler hâlâ faaliyette.

Ruhsatsız ama hâlâ faaliyette

Milliyet, binlerce ailenin çocuklarını emanet ettiği anaokullarındaki denetimi sürdürüyor. Yaklaşık 2 ay önce yaptığımız araştırmada, bazı kurumların “dernek” adı altında sübyan okulu kurarak dini eğitim verdiğini, bazı anaokullarında ise öğretmen bile olmadığını tespit etmiştik. Merdivenaltı eğitim kurumlarını yeniden ziyaret ettik. Amaçları doğrultusunda hizmet vermeyen bu kurumlar, ruhsat sorulduğunda ise ya müftülüğe ya da il müdürlüklerine bağlı olduklarını söylüyor.

Haberin Devamı

Tabelaları bile yok!

Eğitim ve kreş hizmeti verdiklerine dair kapılarında ASPB ya da MEB’e bağlı tabelaların olması gerekirken, ne yazık ki tabela da yok. Şirinevler’de bir derneği sübyan okuluna çevirerek 2-3 yaşlarındaki 35 çocuğa din eğitimi veren kurum, faaliyetini sürdüren ruhsatsız eğitim mekanlarından biri. Kurum, aslında 2016’da KHK ile FETÖ bağlantısı gerekçesiyle kapatılmış. Ancak sonra da yeniden açılmış.

Kadıköy Caddebostan’da daha önce gittiğimiz 4 katlı bir binanın giriş katında kreş hizmeti veren kurum, öğretmeni olmayan anaokullarından biriydi. Oraya tekrar gittiğimizde eğitimin sürdüğüne tanıklık ettik. Telefonla görüştüğümüz kurum yetkilisi S.D. kreş değil jimnastik eğitimi hizmeti verdiklerini iddia etti.