Dünya Rus helikopteri İdlib'de düşürüldü

Rus helikopteri İdlib'de düşürüldü

01.08.2016 - 13:05 | Son Güncellenme:

Suriye üzerinde uçan helikopter muhaliflerin açtığı ateş sonucu yere çakıldı ve içindeki beş asker öldü. Enkazdan çıkarılan cesetlerin yerlerde süründüğü ve pilotların kimlik fotoğrafları İngiliz medyası tarafından yayınlandı. Reuters haber ajansı, ismini geçen hafta Şam Fethi Cephesi olarak değiştiren Nusra Cephesi üyelerinin enkaz çevresinde kutlama yaparken çekilmiş fotoğraflarını dünyaya geçti.

Rus helikopteri İdlibde düşürüldü

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye İdlib'de operasyondan dönen bir helikopterin muhalifler tarafından düşürüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Helikopterde üçü mürettebat ikisi askeri personel olmak üzere beş kişi vardı ve yere çakılan araçta kurtulan olmadı.

Moskova, Mi-8 tipi helikopterin karadan bir silahla vurularak düşürüldüğünü duyurdu. Al Jazeera'ye bilgi veren kaynaklar, helikopterin İdlib ile Halep arasındaki idari sınır bölgesinde düştüğünü ve içindeki tüm kişilerin öldüğünü bildiriyor.

Reuters haber ajansı, ismini geçen hafta Şam Fethi Cephesi olarak değiştiren Nusra Cephesi üyelerinin enkaz çevresinde kutlama yaparken çekilmiş fotoğraflarını dünyaya geçti.

İngiliz Daily Mail gazetesi ise, ölen pilotların cesetlerinin yerlerde süründüğü fotoğrafları sayfalarına taşıdı. Ayrıca kimliklerin yer aldığı fotoğraflar da yine Daily Mail'in internet sitesinde yer aldı.

Haberin Devamı

Muhalif kaynakları, Rus helikopterin İdlib’in Sarakib bölgesinde hava saldırıları düzenlediği sırada düştüğünü aktardı.

Rus helikopteri İdlibde düşürüldü

Eylül 2015’ten bu yana Suriye’de askeri operasyon yürüten Rusya ana kadar bu ülkede 15 askerini kaybettiğini kabul etmişti. Temmuz ayının başında Humus’un kırsalında bir Rus helikopteri IŞİD tarafından da düşürülmüştü.

Halep'te kuşatmayı kırmaya 1 kilometre

Muhaliflerin çatı askeri yapısı Fetih Ordusu, muhalif bölgelerdeki kuşatmayı kırmak amacıyla büyük bir operasyon başlattığını açıkladı. Muhalifler, kentin güneyinde ve batısında ilerleme kaydetti. Muhaliflerin 1 kilometre daha ilerleyebildikleri takdirde 17 Temmuz'da rejim tarafından hayata geçirilen kuşatmayı kırabilir.

Ahrar-u Şam, Faylak-u Şam ve eskiden Nusra Cephesi adıyla bilinen Şam’ın Fethi Cephesi grubunun da içinde olduğu Fetih Ordusu kentin güneyinde rejimin kışla olarak kullandığı Hikmet okulu binası ve ‘1070 konut projesi’ olarak bilinen blokları ele geçirdi.

Şam’ın Fethi Cephesi, iki bomba yüklü araç saldırısı düzenlediğini açıklarken muhalifler toplam 60 rejim askeri ve yanında savaşan milisi öldürdüklerini söylüyor.

Halep’te siviller, lastikleri yakarak yoğun hava saldırıları düzenlemeye devam eden Rus ve rejim uçaklarını engellemeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Rejim ile muhalifler arasında bölünmüş olan Halep’in kent merkezinde muhaliflerin elindeki kısım 17 Temmuz’da rejim tarafından kuşatma altında alınmıştı.