Dünya Rusya: ABD, DAEŞ’i eğitiyor

Rusya: ABD, DAEŞ’i eğitiyor

28.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Rusya tarafından yapılan açıklamalarda, ABD’nin ülkede devam eden varlığı sorgulandı. Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, ABD’nin Suriye’deki El Tanf üssünde DAEŞ üyelerinin eğitim gördüğünü öne sürerek “ABD’ye ait bu üs, Suriye ordusu tarafından tümüyle abluka altına alındı” dedi.

Rusya:  ABD, DAEŞ’i eğitiyor

Gerasimov, Rus “Komsomolskaya Pravda” gazetesine verdiği mülakatta, ABD’nin Suriye’deki El Tanf üssüne yönelik gözlemlerde, üste örgüt mensuplarının bulunduğunu ve orada eğitim aldıklarını iddia etti. Suriye’nin kuzeydoğusunda bulunan Şaddadi kampında da DAEŞ’lilerın eğitim gördüğünü ileri süren Gerasimov, “Burası Kürtler tarafından kontrol edilen bir bölge ve orada bir ABD askeri üssü daha var. Ayrıca 800 kadar DAEŞ üyesi, Fırat’ın doğusundan bu kampa geldi” dedi.
“Türkiye’ye kaçtılar”
DAEŞ’lilerin “Yeni Suriye Ordusu” adı altında ABD’ye ait bu üslerde eğitim aldıklarını savunan Gerasimov, “ABD, DAEŞ mensuplarını eğiterek ülkeyi istikrarsızlaştırmaya çalışıyor. Bana öyle geliyor ki koalisyonun DAEŞ’i ortadan kaldırmak gibi bir hedefi hiç olmadı” değerlendirmesinde bulundu. Bununla birlikte İngiliz Times gazetesi, DAEŞ’e katılan 300’e yakın İngiliz savaşçının, örgütün Suriye ve Irak’ta aldığı yenilgi sonrası Türkiye’de saklandığını öne sürdü. Times’ın baş sayfasında yer verdiği habere göre, Suriye’nin Rakka kenti ile Irak’ın Musul kentinin DAEŞ’ten geri alınması sonrası binlerce cihatçı Türkiye’ye kaçtı.

Haberin Devamı