Dünya Rusya'dan iki askeri helikopter

Rusya'dan iki askeri helikopter

28.06.2016 - 14:51 | Son Güncellenme:

Sırbistan Rusya'dan askeri helikopter satın aldı - İki askeri helikopterin teslimi dolayısıyla Belgrad'daki Nikola Tesla Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Rusyadan iki askeri helikopter

Törende konuşan Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, güçlü ülke ekonomisinin orduyu da güçlendireceğini belirterek, gelecek dönemde ordu mensuplarının maaşlarını arttırmak için de çalışmalar yapacaklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Sırbistan Ordusu'nun yeni helikopterleriyle daha modern ve daha donanımlı olacağını söyleyen Vucic, her geçen gün savunma alanındaki kapasitelerini geliştirdiklerini ifade etti.

Sırbistan'ın barış yanlısı bir politika izlemesine karşın, ülke güvenliğine de önem verdiklerini kaydeden Vucic, eski Yugoslavya lideri Josip Broz Tito'nun sözlerinden alıntı yaparak, "Asla savaş olmayacak gibi yaşıyor ve çalışıyoruz ancak her zaman ülkemizi korumaya ve savunmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Sırbistan Hava Kuvvetleri Komutanı General Ranko Zivak da bugünün Sırbistan Ordusu için "tarihi bir gün" olduğunu belirterek, on yıllar sonra orduya ilk kez helikopter teslimatı yapıldığına şahitlik ettiklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Yeni helikopterlerin ordu için öneminin büyük olduğunu kaydeden Zivak, ordu bünyesinde 8 nakliye helikopteri bulunduğuna, bunların altısının 35-36 yıllık eski helikopterler olduğuna işaret etti.

İki askeri nakliye helikopterinin, Sırbistan Ordusu'na 39 yıl sonra ilk satın alınan helikopterler olduğu bildirildi.