Dünya Rusya’dan Venezuela’ya bombardıman uçağı

Rusya’dan Venezuela’ya bombardıman uçağı

12.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Rusya’nın, Venezuela’ya ortak tatbikat kapsamında nükleer kapasiteli 2 bombardıman uçağı gönderdiği bildirildi. Newsweek’te yer alan habere göre, Rusya’nın gönderdiği uçakların ardından İran’ın da, ABD ile sorun yaşayan ülkeye destek amacıyla savaş gemilerini gönderebileceği iddia edildi.

Rusya’dan Venezuela’ya bombardıman uçağı

Konuyla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı’nca yapılan açıklamada, “Blackjack” olarak da bilinen “Tu-160” tipi iki bombardıman uçağının, başkent Caracas yakınlarındaki Maiquetia bölgesine indiği aktarıldı, uçakların silah taşıyıp taşımadığına ya da ülkede ne kadar süreyle kalacaklarına ilişkin bilgi paylaşılmadı. İki ülke arasında gerçekleştirilecek ortak tatbikat, Rusya’nın ABD yaptırımlarına maruz kalan Venezuela’ya destek gösterisi olarak yorumlanıyor. Menzili 5 bin 500 kilometre olan konvansiyonel veya nükleer başlıklı seyir füzeleri taşıyabilme kapasitesine sahip uçaklar, ses hızının 2 katına ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

İran Deniz Kuvvetleri Tuğamirali Touraj Hassani Moghaddam, bu ay başında, İran’ın yeni roket gemisi Sahand’ı yakın zamanda Venezuela’ya gönderebileceklerine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Moskova’nın gönderdiği uçakların ardından Rusya, Venezuela ve ABD’den konuya ilişkin açıklamalar geldi. ABD, Rusya’yı eleştirirken, Venezuela endişe yaratacak bir durum olmadığını savundu.