Ekonomi Rusya ile ticarette % 30 artış

Rusya ile ticarette % 30 artış

15.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rusya İstanbul Başkonsolosu Andrey Podelyshev Türkiye ve Rusya ekonomik ilişkilerinde yaşanan 2 yıllık gerilemenin ardından toparlanma sürecinin devam ettiğini belirterek, “Bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre Türkiye ile ticaret hacmimiz yüzde 30 artış arz etmiştir. Türkiye’den Rusya’ya ithalatımız ise 1.5 kat artmıştır” dedi.

Rusya ile ticarette % 30 artış

Podelyshev, İSO tarafından Türk firmaları için önemli ticaret ve yatırım fırsatları sunan Rusya pazarı hakkında üyelerini bilgilendirmek amacıyla düzenlenen ‘Rusya Ülke Günü Semineri’nde, iki ülke arasındaki ticari ilişkilere ve ortak projelere ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Haberin Devamı

Podelyshev, “Türk tarım ürünlerinin ithalatı ile ilgili sorunlarımız var. Ancak Rusya 1 Eylül’den itibaren kısıtlamaları kaldırdı. Kümes hayvanları ve kırmızı et için kısıtlama yok. Türk domatesinin Rusya’ya ihracatı ile ilgili çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

İSO Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran ise, “Toplam 2 trilyon dolarlık iki ekonomide 17 milyar dolarlık ticaret oldukça düşük ve bunu yukarıya çekmemiz lazım. Ticaret hacminin artması için özellikle enerji, yaş meyve-sebze, makine aksamları gibi sektörlerin daha yoğun çalışması gerekiyor” dedi.

Yazarlar