Gündem Rusya kültüre de ambargo koyuyor

Rusya kültüre de ambargo koyuyor

29.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rusya savaş uçağının düşürülmesinin ardından, Rusya’nın Türkiye’ye karşı olumsuz tutumu devam ediyor

Rusya kültüre de  ambargo koyuyor

Rus Interfax haber ajansı, Rus hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde, 2017’de Rusya’da düzenlenecek Türkiye Kültür Yılı etkinliklerinin iptal edileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Kültür Bakanı Vladimir Medinsky, konuyla ilgili olarak “İlişkimizin yapısını tümden yeniden düşünmemiz ve sonrasında nasıl sürdürüleceğini değerlendirmemiz gerekiyor. Çünkü bu gibi durumlarda her zaman ilişkiler yeniden gözden geçirilir” dedi. Medinsky ayrıca “Uçağımız düşürülmesinden sonra Türkiye ile kültürel işbirliği hakkında konuşmak anlamsız olur” diye konuştu.


‘Konuşmak anlamsız’

Bakan, Rusya’da Türkiye Kültür Yılı çerçevesinde kültür alanında büyük çaplı etkinlikler planlamış olduklarını hatırlatarak şunları söyledi: “Bizim kültürel projelerimiz vardı, ama Türkiye liderinin attığı ve gereken özür dileklerinin yapılmasında isteksiz olduğunu gösteren o adımdan sonra, bu projelerin geleceği hakkında konuşmak anlamsızdır.”

Haberin Devamı

Türkiyeli yetkililer bu konuda henüz bir açıklama yapmadı. Öte yandan iç basında, özellikle geçen yıl içinde yayımlanan haberlerde 2017 yılının değil, 2016 yılının Rusya’da Türkiye Yılı olarak kutlanacağı belirtilmişti.