Gündem Sabaha kadar 115 sarsıntı!

Sabaha kadar 115 sarsıntı!

14.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde önceki gün saat 16.48’de AFAD’a göre 5.3, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’ne göre 5.4 büyüklüğündeki depremin ardından dün saat 08.39’a kadar 115 deprem kaydedildi. Bu depremlerin 8 tanesinin 3’ün üzerinde olduğu belirtildi.

Sabaha kadar 115 sarsıntı

Tuzla köyünde ise yıkılan evin olduğu yerden sıcak kaynak suyu çıktı. Suyun çıktığı alanın çevresi tel örgüyle kapatılırken, üzerine “Dikkat sıcak su” yazılı levha yerleştirildi.

1008 bina hasarlı

Vatandaşlardan Hasan Çeldir, böyle bir olayın köylerinde daha önce yaşanmadığını söyledi. Sıcak suyun depremden sonra çıktığını anlatan Çeldir, “Daha 2 gün öncesine kadar bu kadar kaynar su çıkmıyordu. Şimdi 3-4 yerden su çıkıyor. Buralarda yoktu, üst taraflarda vardı” diye konuştu. Valilik’ten yapılan son açıklamada Yukarıköy başta olmak üzere 24 yerleşim biriminde, ilk depremin yaşandığı 6 Şubat’tan itibaren yapılan çalışmalar sonucunda 872’si konut, 6’sı cami olmak üzere 1008 yapının zarar gördüğü tespit edildi. Bölgede AFAD ve Kızılay ekiplerince 478 çadır, 3 bin 972 battaniye, 2 bin yatak, 505 soba ve 500 mutfak seti dağıtıldı, 8 seyyar tuvalet kuruldu.

Taşağıl köyünde deprem nedeniyle köy camisinde hasar meydana geldi. Tehlike oluşturması nedeniyle caminin minaresi kontrollü olarak yıkıldı.

Haberin Devamı

Konteyner okullar kuruluyor

Öte yandan deprem nedeniyle geçen salı gününden hafta sonuna kadar okulların tatil edildiği Ayvacık’ta dün itibariyle deprem bölgesi dışındaki okullarda eğitim ve öğretime başlandı. Depremlerin merkez üssünden biri olan Gülpınar köyündeki Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesine, 7’isi yeni toplam 9 konteyner yerleştirildi. 7 sınıfta 16’şar öğrencinin Çarşamba gününden itibaren eğitim-öğretime başlayacağı öğrenildi. Hasarın meydana geldiği bazı köylerde ise eğitime bir gün daha ara verildi.