Gündem Sabiha Gökçen’de 11 asker gözaltında

Sabiha Gökçen’de 11 asker gözaltında

18.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) mensuplarının darbe girişimi soruşturması kapsamında arama yapmak için Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki askeri birliğe gitti.

Sabiha Gökçen’de 11 asker gözaltında

Askeri birliğin önünde nöbet tutan 2 asker, polis ekiplerini görünce havaya ateş açtı. Polislerin müdahalesiyle etkisiz hale getirilen 11 darbeci asker gözaltına alındı. Askerlerin emniyet güçlerine direnmesi sonucunda asker ve polis arasında çıkan olayda ölen ya da yaralananın olmadığı öğrenildi.

Konya’da operasyon

Konya’da, darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat ekipleri TOMA eşliğinde Konya 3. Ana Jet Üssü’ne operasyon düzenledi. Konya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekiplerinin eşliğinde yaklaşık 30 araçla 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’na operasyon yapan polis, Üs Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk ve 6 askeri gözaltına aldı. Savaş uçaklarının kalktığı pist ve hangarların önleri belediye otobüsleri, kamyonlar ve iş makineleri ile kapatıldı. Gözaltına alınan Albay Ertürk ile birlikte aralarında 1 yarbay ve 1 teğmenin de bulunduğu 6 asker ifadeleri alınmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Albay Ertürk ve askerlerin hiçbir direniş göstermeden üsse gelen polislere teslim olduğu bildirildi. Diğer taraftan 15 temmuz tarihinde gerçekleştirilen darbe kalkışması sırasında Ankara’yı bombalayan F-16 uçaklarına yakıt ikmali yapmak için Adana’dan kalkan tanker uçaklardan bir tanesinin yakıt almak için Konya 3’üncü Ana Jet Üssü’ne inmek isteği ancak darbe karşıtı askerlerin araçlarla pisti kapatarak uçağın inişine izin vermediği öğrenildi. 3’üncü Ana Jet Üs ve Konya Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar’ın yakalama çalışmaları sürüyor.