Gündem İstanbul’da kar kalınlığı 25 santimetreyi bulacak

İstanbul’da kar kalınlığı 25 santimetreyi bulacak

23.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi, İstanbul’da hafta sonu etkisini göstermesi beklenen etkili kar yağışına karşı vatandaşları uyardı.

İstanbul’da kar kalınlığı 25 santimetreyi bulacak

Meteorolojiden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yapılan son değerlendirmelere göre, İstanbul’da beklenilen kar yağışlarının kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte yerel olarak aralıklı kar sağanakları şeklinde Pazartesi gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. İstanbul il genelinde değişik yerlerde 5-25 santimetre civarında örtü yapması beklenen kar yağışları ve soğuk hava nedeniyle, meydana gelecek buzlanma ve don olayının oluşturacağı olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.”

Haberin Devamı


AKOM alarma geçti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) yetkilileri ise haftasonu etkisini göstermesi beklenen kar yağışı ve buzlanma olaylarına karşı tüm birimlerin alarm durumuna geçirildiğini duyurdu. AKOM yetkilileri, karla mücadele çalışmaları kapsamında 1114 araç ve iş makinesi, 5 bin 450 personelle birlikte 4 bin kilometre yol ağında olumsuzluklara karşı vardiyalı görev yapılacağını, kent genelinde toplam 360 müdahale güzergâh belirlendiğin, tüm araçların araç takip sistemi ile anlık olarak AKOM’da takip edileceği bilgisini verdiler. Metrobüs yolunun da 32 araç ile sürekli ulaşıma açık tutulacağı ifade edilirken vatandaşların toplu taşıma araçlarına yönelmesi istendi. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, İtfaiye, Zabıta, Sağlık ve Sosyal Hizmetler, İETT, İSKİ, İGDAŞ, BEDAŞ ve AYEDAŞ gibi tüm kurumların sorumlu müdürleri haftasonu boyunca AKOM yönetim masasında koordinasyon sağlayacak.

Haberin Devamı

Meteoroloji verilerine göre İstanbul’da bugünkü sıcaklıkların gündüz 2 dererece gece eksi 1’in altına inmesi tahmin edilirken, kar yağışının pazartesi günü de etkili olması bekleniyor. Salı günü hava sıcaklığı ise eksi 4’ün altına ineceği ifade edildi.

Kuru ve soğuk hava

Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Mühendisliği’nden Adil Tek ise şu bilgileri verdi: “Kent genelinde özellikle 50 rakımın üzerindeki yerleşim birimlerinde don ve buzlanmaya bağlı olarak zeminde kar tutmaları görülecek. Haftasonu kuru soğuk İstanbul’da etkisini gösterecek. Kar yağışları ise aralıklarla devam edecek. Vatandaşların özellikle buzlanmaya karşı çok dikkatli olamaları gerekiyor. Kuru soğuk havaya karşı çok fazla dışarı kalınmamasını öneriyoruz.”

Yazarlar