Gündem Sadece iki yıl hayvanat bahçesi müdürlüğü yaptı

Sadece iki yıl hayvanat bahçesi müdürlüğü yaptı

26.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’nda, Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu raporunun görüşüldüğü toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK’a hayvanat bahçesinden müdür atanması ile ilgili eleştirilere yanıt verdi

Sadece iki yıl hayvanat bahçesi müdürlüğü yaptı

Işık, özetle şunları söyledi:
“Hayvanat Bahçesi muhabbeti şuradan çıkıyor: TÜBİTAK’a bağlı Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) Enstitüsü var. Bu enstitü müdürlük statüsünde. Burada akademik isteyenlere yardımcı olmakla ilgili bir dergi çıkartılması planlanıyor. Bu dergiyi çıkarmakla ilgili de dergicilik alanında tecrübeli isim aranıyor. Hayatının 30 yıla yakın iş tecrübesinde 20 yıldan fazlasını dergicilikte geçirmiş ama bu arada sadece hayatının 2 yılında büyükşehir belediyesinde hayvanat bahçesinde şube müdürlüğü görevinde bulunmuş, 2 yıl da işçi sağlığı ve güvenliği görevinde bulunmuş bir arkadaşımız, dergi ile ilgili faaliyette bulunmak üzere, enstitü müdür yardımcılığına atanıyor.”

‘Kuruma dergi çıkaracak’
“TÜBİTAK’ın başına geçirilmemiş, enstitüye müdür dahi yapılmamış. Sadece dergi alanı ile ilgili bir birime idari görevlendirme yapılmış. ‘TÜBİTAK’ın başına hayvanat bahçesinden müdür getirirseniz, işte böyle rapor çıkar.’ O sizin, bizim işten çıkardığımız diye savunduğunuz kişi, bu Balyoz davalarında da diğer davalarda da bütün bu haltları işleyenlerin başı. Biz bu ses kayıtlarından önce görevden aldık.”