Gündem Sadece teröristler hedef alınacak

Sadece teröristler hedef alınacak

21.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

›› Genelkurmay Başkanı Org. Akar, Karargah’tan bizzat yönettiği Zeytin Dalı Harekatı’nda sivillerin zarar görmemesi için her türlü hassasiyetin gösterileceğini söyledi ›› Harekâtın, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olacak şekilde icra edileceğini bildiren Akar, “Sadece teröristler hedef alınacak” dedi

Sadece teröristler hedef alınacak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Afrin’deki Zeytin Dalı Harekâtı’nı, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’ndaki harekât merkezinden bizzat yönetiyor. Akar ile birlikte harekât merkezinde; Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal da bulunuyor. Bölgedeki askerlerle de görüntülü irtibat kuran Akar, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

AMAÇ İSTİKRARI SAĞLAMAK: Türk Silahlı Kuvvetleri hudutlarımızda ve bölgede istikrarı sağlamak maksadıyla Suriye kuzey batısında Afrin bölgesinde PKK/KCK/YPG/PYD ve DEAŞ mensubu teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost, kardeş bölge halkının bunların baskı ve zulmünden kurtulmasını sağlamak üzere Zeytin Dalı harekâtını icra etmeye başlıyoruz.

SİVİLLER İÇİN HASSASİYET: Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararları, Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadele konusunda aldığı terörle mücadeleye yönelik özel kararlar ve BM Sözleşmesi’nin 51. maddesindeki yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde ve fakat Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olacak şekilde bu faaliyet icra edilecektir. Harekatın planlama ve icrasında sadece ama sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, bina, araç, silah, gereç vs hedef alınacak. Sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için de her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilecektir.

Haberin Devamı

KAHRAMANCA MÜCADELE: Milletimiz ne zaman ihtiyaç duyduysa, ‘Peygamber Ocağı’ olarak da adlandırılan silahlı kuvvetlerimiz, kahraman silahlı kuvvetler mensupları, ordumuz, yani sizler her zaman göreve hazır oldunuz. Binlerce yıllık tarihimizin şanlı timsali al bayrağımızın ister kara vatan ister mavi vatanda özgürce dalgalanması için gerektiği zaman göğsünüzü siper ettiniz. Ölürsek şehit kalırsak gazi anlayışı ile çıktığınız bu yolda, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, ülkemizin güvenliği için yurt içinde ve sınır ötesinde kahramanca mücadele ettiniz.

ŞU ANDA DA YARALILARIMIZ VAR: Vatanımız için, milletimiz için, silahlı kuvvetlerimizin vazifezini icra için, cumhuriyet için, vazife için şehit olan tüm silah arkadaşlarımızı, güvenlik mensuplarımızı, korucularımızı, saygıyla, şükranla, minnetle, rahmetle anıyorum. Tabii şu anda bile bazı yaralılarımız var, onlara da saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyor, kendilerine acil şifalar diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun.

Sadece teröristler hedef alınacak

72 şehit için jet kalktı

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Zeytin Dalı harekâtı kapsamında, Afrin bölgesine düzenlenen hava operasyonuna 72 uçağın katıldığı, 108 hedefin imha edildiği bildirildi. Uçakların emniyetle üslerine döndüğü kaydedilen açıklamada, “Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir” denildi. 72 jetin Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehit düşen 72 asker anısına havalandıkları öğrenildi.

Haberin Devamı