Karabük SAFRANBOLU’DA ‘NİÇİN YENİ BİR UYGARLIK, NİÇİN TÜRKİYE’ KONULU KONFERANS

SAFRANBOLU’DA ‘NİÇİN YENİ BİR UYGARLIK, NİÇİN TÜRKİYE’ KONULU KONFERANS

19.05.2014 - 19:48 | Son Güncellenme:

.

SAFRANBOLU’DA ‘NİÇİN YENİ BİR UYGARLIK, NİÇİN TÜRKİYE’ KONULU KONFERANS

Safranbolu’da Maturidi Yesevi Otağı İlim ve Kelami Araştırmalar Derneği tarafından “Niçin Yeni Bir Uygarlık, Niçin Türkiye’ konulu konferans düzenlendi.
Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmen evinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Mezhepleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Onat katıldı.
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Mezhepleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Hasan Onat, içinde yaşadıkları bir takım sorunların olduğunu ve bu ülkenin, milletin ve gençlerin geleceği olduğunu söyleyerek, “Bu meseleleri birlikte düşünmeye davet ediyorum. Zor bir mesele ile karşı karşıyayız. Düşünmek, gerçekçi olmak gerekirse dünyanın en zor işlerinden. Medeniyet meselesini konuşmak, düşünmek, dünyanın en zor işlerinden bir tanesi” dedi.
“BAŞKASINI SUÇLAMA LÜKSÜMÜZ YOK”
Hasan Onat, insanın içini acıdan tablolar ile karşı karşıya olduklarını da belirterek, “Nerede Müslüman yaşıyorsa orada ciddi sorular var. En son yaşadığımız 301 canımızın şehit olmasına yol açan elim maden kazası. Dünyanın başka yerlerinde de maden kazaları oluyor. Peki acaba şu soruyu soruyor muyuz? Buradaki çalışma koşulları neler, bizim madenlerimizdeki çalışma koşulları nedir. Bunlar tartışılabilir. Kuran-ı Kerim'in bu konudaki uyarısı son derece dikkat çekici. Diyor ki; ‘Başınıza gelen musibetler, olumsuzluklar, sizin ellerinizle kişilikleriniz yüzünden.” Herhangi bir olumsuzluktan dolayı bizim bir başkasını suçlama lüksümüz yok. Önce işe buradan başlamamız gerekiyor. Bunu yapabilirsek o zaman yaptığımız hatalardan ders alma imkanına kavuşuyoruz. Ama farkındaysanız adeta toplumsal bir hastalık haline dönüştü. Hemen her konuda birilerini kolaylıkla suçlayabiliyoruz. Dostlar bu çözüm değil. Önce özeleştiri. Bir yerde yanlış varsa elimizi vicdanımıza koyarak özeleştiri yapıp yanlışın sebeplerini bulmak zorundayız. Sebeplerini bulabilirsek o yanlıştan gerekli dersleri çıkartırız, onu bir daha tekrarlamayız. Bir defa yanlış yaparsanız ders çıkarttığınız takdirde ikinci yanlışı tekrarlamazsınız. Biz kendi özeleştiri süreçlerini sağlıklı işletemediğimiz zaman bir sürü sorunlarla karşı karşıyayız” dedi.