Gündem Sağlığına Türkiye’de kavuştu

Sağlığına Türkiye’de kavuştu

20.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Libyalı Mariam Elmgalesh (51) Parkinson hastalığı ile 7 yıl önce tanıştı. İlk olarak kolundaki güç kaybıyla başlayan hastalık, zaman ilerledikçe şiddetini artırmaya ve tüm vücudunu sarmaya başladı.

Sağlığına Türkiye’de kavuştu

Elmgalesh, ülkesinde çalmadık kapı bırakmadı. Yaşadığı soruna çare bulamayınca Mısır, Tunus, Almanya, Fransa ve Malta’daki doktorların yolunu tuttu.

Ancak nereye gitse hastalığına çare bulamadı. İlaç tedavisi uyulanan Elmgalesh’in ne titremeleri ne de hastalığı geçti.

Sağlığına Türkiye’de kavuştu
Umutların tükendiği anda Türkiye seçeneği ortaya çıktı. Elmgalesh, Libya’da yaşayan ve beyin pili ameliyatı olan bir Libyalının tavsiyesi üzerine Türkiye’ye gelerek beyin pili ameliyatı oldu. 3 ay gibi bir sürede eski sağlıklı günlerine kavuşan Mariam Elmgalesh, “Türkiye’ye minnettarım” dedi.

Artık eli titremiyor

Hiç yürüyemez hale gelen Elmgalesh’i ameliyat eden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Zırh ise ameliyatla hastalığın saatinin geri alındığını söyledi. Dr. Zırh, “10 yıllık bir Parkinson hastasını ameliyat ettiğimizde hastayı hastalığın ilk yıllarına geri getirebiliyoruz. Beyin pili beynin içerisine yerleştirilen iki adet ince elektrot göğüste kalp pili gibi cilt altına yerleştirilen ve programlanabilen bir pil kısmı ve ikisini birbirine bağlayan iki uzatma kablosundan oluşuyor. Titreme gibi bulgularda ilgili bölgelere beyin pili elektrotu yerleştirip elektrik akımı vererek düzeltiyoruz” dedi. “Ameliyattan önce yürüyemiyor, ellerimi kullanamıyordum. Şimdi hastalıktan önceki halime geri döndüm” diyen Elmgalesh artık rahatlıkla kahvesini eli titremeden içebildiğini anlattı.

Yazarlar