Gündem Son Dakika Haberleri: IŞİD Şanlıurfa'da katliam yaptı! 2 ölü

Son Dakika Haberleri: IŞİD Şanlıurfa'da katliam yaptı! 2 ölü

29.10.2015 - 08:21 | Son Güncellenme:

Günün son dakika haberi Şanlıurfa'dan. Şanlıurfa 2 Suriyeli gazeteci boğazları kesilerek öldürüldü. Şanlıurfa'da, Suriye uyruklu 2 gazeteci Rambo bıçağı tabir edilen kesici aletle boğazları kesilerek öldürüldü. Konu ile ilgili son dakika haberlerini anında aktaracağız...

Son Dakika Haberleri: IŞİD Şanlıurfada katliam yaptı 2 ölü

Şanlıurfa’da haftalık Arapça yayınlanan 'Ayn Vatan' gazetesinin yazı işleri müdürü İbrahim Abdulkadir ile muhabiri Firaz Hamadi bıçakla boğazları kesilerek öldürüldü. Suriyeli gazetecilerin IŞİD militanları tarafından öldürüldüğü sanılırken, 7 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Olay, öğle saatlerinde Atatürk Mahallesi'nde meydana geldi. Suriye’deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşen ve kiraladıkları evde birlikte kalan gazeteciler İbrahim Abdulkadir ile Firaz Hamadi, kimlikleri saptanmayan kişi veya kişilerce bıçakla boğazları kesilerek
öldürüldü.

Üç katlı binanın ikinci katındaki daireye gelen yakınları, onları boğazları kesilmiş halde kanlar içinde bulunca, polis ve sağlık görevlilerini aradı.

Verilen adrese gelen sağlık görevlileri gazeteciler İbrahim Abdulkadir ile muhabiri Firaz Hamadi’nin öldüğünü belirledi. Aynı zamanda Özgür Suriye Ordusu'na üye oldukları ileri sürülen Suriyeli gazetecilerin cesedi, yapılan incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Bu arada bazı yakınları Suriyeli gazetecilerin IŞİD aleyhine haber yaptıklarını, bu yüzden tehdit aldıklarını ileri sürüldü. Olayla ilgili araştırma başlatan polis, bölgedeki güvenlik ve mobese kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Polis, Suriyeli 2 gazetecinin cesetlerini bulan ve olay yerinde bekleyen 7 Suriyeliyi ifadelerini almak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Çifte cinayetle ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İstanbul'da büyük facia...

İstanbul Fatih’te son günlerde karın ağrısı ve görme kaybıyla hastaneye giden ve sahte içkiden zehirlendikleri anlaşılan 6 kişi yaşamını yitirdi. Onlarca kişinin ise yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor. Bu arada tehlike büyüyor.

Haberin Devamı

Fatih’te son 3 gün içinde çok sayıda kişinin baygınlık, şiddetli karın ağrısı, kusma ve görme kaybı gibi belirtilerle hastanelere kaldırılması üzerine polis alarma geçti. Alkol zehirlenmesi nedeniyle Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına 6 kişiden Ercan Tümey hayatını kaybetti.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin söz konusu ölüm üzerine, Adli Tıp Kurumu ile irtibata geçti ve son 3 günde, metil alkolden etkilenen Serdar Milyoner, Serhan Kayaer, Orhan Kutukız, Naci Çiftçi, Reis Gezer, Mustafa Mekik, Yılmaz Aydın ve kimliği belirlenemeyen 45-50 yaşlarında bir erkeğin de hayatını kaybettiğini tespit etti.

Haberin Devamı

SAĞLIK BAKANLIĞI: 6 ÖLÜ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İstanbul ilimizde 18 Ekim 2015 tarihinden bu yana hastanelerimize müracaat eden 47 kişinin benzer nedenlerle alkol zehirlenmesinden etkilendiği anlaşılmış olup, bu vatandaşlarımızdan 6'sı maalesef hayatını kaybetmiştir. Hastalarımızdan 5'i kendi isteğiyle hastanelerimizden ayrılmış olmakla beraber, 18'i tedavi süreçleri tamamlanarak taburcu edilmiştir. 23 hastamızın ise hastanelerdeki tedavisi devam etmektedir. Bu hastalarımızdan 7'sinin hayati tehlikesi mevcuttur.

Zehirlenme vakalarının nedeninin ortaya çıkarılması için yatan hastalardan alınan numuneler incelenmek üzere ilgili laboratuvarlara gönderilmiştir. Ayrıca, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki mevcut Kriz Merkezimizden tüm gelişmeler yakından takip edilmekte olup, emniyet birimleri ile gerekli bilgi paylaşımı yapılmaktadır. Hasta vatandaşlarımızın yakınları da tedavi süreçleriyle ilgili olarak sürekli bilgilendirilmektedir. Gelişmeler doğrultusunda kamuoyuna gerekli açıklamalar yapılacaktır."

Haberin Devamı

HASTANEDE BEKLEYİŞ

Fatih’te sahte içkiden zehirlenen 40 yaşındaki Ufuk Çelik’in tedavisi Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde devam ediyor. İşsiz olduğu öğrenilen Ufuk Çelik’in kanser hastası babası Nuri Çelik hastane bahçesinde oğlundan gelecek iyi bir haberi bekliyor. Oğlunun dün evde kusmaya başladığını anlatan acılı baba, " Sıcak suya banyoya girip çıkıyor, kusuyor. Ondan sonra hastaneye getirdik" dedi. Oğlunun sahte içkiyi nereden aldığını bilmediğini söyleyen Çelik, "Bu nedir ya ? Türk gençliği gidiyor ya. Benim evladım gidiyor. Bir tek evladım..." diye konuştu.

Hastanede babası tedavi gören bir kişi ise, "Babamın yanında yatan hasta da sahte içkiden zehirlenmiş. İçkiyi 5 TL’ye satın aldığını söylediler" diye konuştu.

YAŞLI KADIN GAZETECİLERDEN KAÇIRILDI

Bu arada 2 oğlu da sahte içkiden zehirlenen ve aynı hastanede tedavi altına alınan yaşlı bir kadın gazetecilere açıklama yapmak istedi. Ancak hastane polisi olduğunu söyleyen bir kişi tarafından yaşlı kadın zorla içeri alındı. Kamuoyunun sahte içki konusunda bilinçlenmesi, başkalarının da sahte içkiyi satın alıp zehirlenmesinin önüne geçilmesi için haber yapmak istediklerini söyleyen gazetecilerle hastane güvenliği arasında tartışma yaşandı.

Haberin Devamı

BURSA'DA DA ALARM VERİLDİ

İstanbul’da sahte içkiden 9 kişinin zehirlenmesi üzerine Bursa’da da kontroller arttı.

İstanbul’da sahte içkiden çok sayıda insanın hastanelere kaldırılması ve 9 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından polis ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

Bursa polisi, yaptığı operasyonlar ve yol kontrolleriyle sahte içki imal edenlere göz açtırmıyor. Son olarak Bursa’nın Gemlik ilçesinde bir aracı durduran polis ekipleri, 74 şişe bandrolsüz alkollü içecek ele geçirdi. Ayrıca araçta 48 adet Yeni Rakı bondrolü, 51 adet eski alkollü içecek bondrolü, 20 adet jack Danils şişe etiketi, 16 adet JB marka şişe etiketi bulundu. Polis ekipleri araçtaki şüpheli hakkında tahkikata başladı.