Ekonomi Sağlıklı yaşam için İyi Pazarlar’ı seçtiler

Sağlıklı yaşam için İyi Pazarlar’ı seçtiler

25.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Batı Anadolu Grubu, sağlık için ‘İyi Pazarlar’ projesini başlattı. Batı Anadolu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal hedeflerinin kaliteli, sağlıklı bir yaşam için halkı bilinçlendirmek olduğunu söyledi

Sağlıklı yaşam için İyi Pazarlar’ı seçtiler

Batı Anadolu Grubu, sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek için ‘İyi Pazarlar’ projesini başlattı. Geçtiğimiz yıl Ege pazarlarında büyük ilgi gören ‘İyi Pazarlar’ herkes için daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam yolculuğuna katkıda bulunmayı hedefliyor. ‘İyi Pazarlar’ ekibi İstanbul Bomonti Organik pazarındaki çalışmasını Ege’nin geleneksel pazarlarında devam ettirecek.

Haberin Devamı

‘İyi Pazarlar’ yetişkinlerin ve gelişme çağındaki çocukların kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için yeterli ve dengeli beslenme, düzenli egzersiz yapma alışkanlığı geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Ege’nin dört bir yanında kurulan 10’a yakın geleneksel pazara, yaklaşık 20 ziyaret yapılarak halkla doğrudan temas kurulacak. ‘İyi Pazarlar’ ekibi Tire’den Seferihisar’a, Bornova’dan Söke’ye Ege’nin belli başlı pazarlarına uğrayarak bilgilendirici yayınlar ve hediyeler dağıtacak.

Halkla buluşan ekip bilgilendirici sohbetlerde doğru beslenmenin, mevsimine uygun ürünleri tercih etmenin, yeterli miktarda taze sebze ve meyve tüketmenin önemini aktaracak.

Tarım cennetiyiz

Geçen yıl 50. kuruluş yıldönümleri dolayısıyla düzenledikleri ‘İyi Pazarlar’ projesinin bu yıl ikincisini hayata geçirmekten mutlu olduklarını belirten Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, sağlıklı beslenmenin öneminin günümüzde daha da arttığını söyledi. Ünal, “Kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürdürme hakkında kamuoyunu bilinçlendirmeyi hedeflediğimiz ‘İyi Pazarlar’ projemizin en başından itibaren sürekliliğini amaçladık. Geçtiğimiz yıl pazarlarda 75 ziyaret gerçekleştirerek 30.bin kişiye ulaştık. Gördüğümüz ilgi bu yılki heyecanımızı daha da artırıyor” dedi.

Haberin Devamı

“Projemizin en önemli mesajlarından biri meyve ve sebzeleri doğal ortamda yetiştirmenin ve mevsiminde tüketmenin önemi. Buna vurgu yapmak üzere bu seneki ilk durağımız olarak Bomonti Organik Pazarı’nı seçtik” diyen Ünal şöyle konuştu:

“Ülkemiz 4 mevsim farklı meyve ve sebzeleri yetiştiği bir tarım cenneti. Pazarlarda bulundukları gölgeye göre birbirinden farklı taze ürünleri görerek, seçerek hatta tadına bakarak satın alabiliyorsunuz. Pazarcıların yanı sıra diğer ziyaretçilerle sohbet ederek alışveriş yapabiliyorsunuz. “İyi Pazarlar” ile bu güzel geleneği sahiplenirken tüm bu değerlere farkındalık yaratmayı da amaçlıyoruz.”

Domates biber patlıcan çok tuttu

‘İyi Pazarlar” projesi, çocukluk döneminin gelişim ve zihinsel faaliyetler açısından kritik önem taşıdığı bilinciyle sadece yetişkinlerin değil gelişme çağındaki çocukların da dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor. ‘Domates Biber Patlıcan’ başlığını taşıyan, beslenme kitabında çocukların doğru beslenme alışkanlığı kazanması ve ev yemeklerini severek tüketmelerine yönelik bilgiler yer alıyor. Projenin en ilgi çeken çalışmalarından biri olan kitabla 2.250 kişiye ulaşıldı.