Ekonomi ‘Şahin’ FED

‘Şahin’ FED

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fed, son toplantısında, enflasyondaki yükselişe ve istihdamdaki artışa bağlı olarak faizlerin kademeli artırılması kararını pekiştirdi.

‘Şahin’ FED

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) son toplantı tutanaklarının faizleri kademeli olarak artırma konusunda daha emin olduğunu ortaya koymasının ardından dolar güçlenirken, Türk Lirası dahil gelişmekte olan ülke para birimleri değer kaybetti.
Küresel piyasalar, Fed toplantı tutanaklarının ‘şahin’ olarak nitelendirilmesinin ardından negatif bir seyir izledi. Tutanaklar, birçok Fed yetkilisinin ABD’de enflasyonun yükseleceğine inandığını gösterdi.

Haberin Devamı

Reuters, Fed’in 30-31 Ocak’ta yaptığı ve faiz oranlarını sabit tuttuğu para politikası toplantısının önceki akşam yayımlanan tutanaklarına göre, enflasyon konusundaki daha iyimser yaklaşımın, Fed’in yeni başkanı Jerome Powell’ın önümüzdeki ay faiz oranlarını artırmada yetkilileri yönlendireceği beklentilerini daha da güçlendireceğini yazdı. Tutanaklarda “Üyeler, yakın vadedeki ekonomik görünümde güçlenmenin federal faiz oranlarını kademeli olarak yukarı yöneltmenin uygun olacağı olasılığını artırdığı konusunda anlaştı” denildi.

Martta faiz artışı

Tutanaklarda, “Ekonomik büyümenin trendin üzerinde olması istihdam piyasasının güçlü kalmasıyla hemen hemen tüm üyeler enflasyonun orta vadede yüzde 2 hedefine ulaşacağını öngörmeye devam etti” açıklaması yapıldı.
Piyasada Fed’in 20 - 21 Mart’taki toplantısında yeni bir faiz artışı yapabileceği düşünülüyor.

Yazarlar