Gündem Sahte içki can almaya devam ediyor: 28 ölü

Sahte içki can almaya devam ediyor: 28 ölü

06.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sahte içkiden hayatını kaybedenlerin sayısı 28’e çıktı. 6 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda ölüme davetiye çıkartan yüzlerce şişe sahte içki ele geçirildi

Sahte içki can almaya  devam ediyor: 28 ölü

İstanbul’da şişesi 5 liraya satılan sahte içkilerden içtikten sonra hayatlarını kaybedenlerin sayısı 28’e yükseldi. Soruşturmayı yürüten Cinayet Büro Amirliği’nin metil alkol zehirlenmesi sonucu öldüğü belirlenen 28 kişi için hazırladığı dosyaları, şüphelilerin yargılandığı dava dosyasına konulmak üzere adliyeye gönderdiği öğrenildi. Polis şüpheli ölümlerin ardından başlattığı soruşturmada metil alkole bağlı ölümleri ortaya çıkarmış ve 21 kişiyi gözaltına almıştı. Şüphelilerden 14’ü tutuklanırken diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

İstanbul’da baskın

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Çekmeköy’de düzenlediği sahte içki operasyonunda 1 kişi gözaltına alındı.

Adreste yapılan aramada, 332 şişe sahte rakı, 102 şişe sahte votka, 391 sahte bandrol, 259 sahte viski etiketi, 550 sahte alkol şişesi kapağı, 466 boş şişe, 160 litre etil alkol, 220 litre sahte alkol ve alkol yapımında kullanılan çeşitli malzeme ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin serbest bırakıldığı öğrenilirken, sahte içkilerin sahibi olduğu iddia edilen bir şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.


İzmir’de iki tutuklama

İzmir’de ise Karabağlar ile Bornova’da iki ayrı adreste operasyon düzenlendi. Operasyonda, bin 596 şişe sahte ve kaçak içki, 43 bin sahte içki şişelerine yapıştırılacak etiket, 1 pompalı tüfek, 2 bin 550 boş içki şişesi ve bin şişe kapağı, bidon içerisinde 700 litre votka, 50 litre viski ile 50 litre etil alkol ele geçirildi. Gözaltına alınan K.Ş ve N.G, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Balıkesir’in Gönen ilçesinde de, polis tarafından 3 ayrı noktaya düzenlenen operasyonda satışa hazır 188 şişe sahte rakı ele geçirildi. 3 kişi gözaltına alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği baskınlarda yüzlerce şişe sahte rakı, viski ve votka ele geçirildi. İzmir’de yapılan operasyonda bir de pompalı tüfek bulundu.