Gündem Sahte pasaportları mühendis yapmış!

Sahte pasaportları mühendis yapmış!

07.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da aralarında FETÖ, PKK ve DHKP-C şüphelilerinin de bulunduğu aranan şahısları yurt dışına kaçıran uluslararası göçmen çetesinin mor ışık cihazından geçen sahte pasaportlarını, makine mühendisi bir grafik uzmanının yaptığı ortaya çıktı.

Sahte pasaportları mühendis yapmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta Türkiye’deki en büyük insan kaçakçılığı şebekesini çökertti. Çetenin yurt dışına kaçırmaya çalıştığı, aralarında teröristlerin de bulunduğu 137 kaçak ve göçmen yakalanırken, elebaşının arasında bulunduğu 61 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 41’i tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Fakirin kodu: Koyun

Çetenin, polisin takibi sürecinde yakalanmamak için şifreli konuşmalar yaptığı tespit edildi. Şifreli konuşmalar üzerinde inceleme yapan ekipler, çetenin 20 bin dolar gibi yüksek meblağlar alarak sahte belgelerle havalimanlarından çıkardığı çoğu Arap göçmenlere “misafir”, Güney Asya ülkelerinden gelen ve fakir olan göçmenlere “koyun”, yerli ve arananlara ise “eleman” kod ismini verdiği tespit edildi. Polisler için “sivil” kodlamasını kullanan şebekenin, yakalanan çete üyeleri ve göçmenler için ise “Abdestsiz namaz kıldılar”, “Trafik kazası geçirdiler”, “Paket oldular” ve “İptal oldular” gibi ifadeler kullandığı da tespit edildi.

Polis takibinden kurtulmak amacıyla sahte pasaport, nüfus cüzdanı, oturma izni gibi belgeler için de “palamut, ayakkabı, elbiseler, kumaş, kan tahlili, kahve, çay ve lahmacun” gibi şifreli kelimeler kullanan çetenin, mor ışık cihazından geçen sahte pasaportlarını düzenleyen üyesi Özay T.’nin
İTÜ Makina Mühendisliği’nden mezun olduğu belirlendi. Aynı zamanda grafik uzmanı olan Özay T.’nin daha önce de aynı suçtan gözaltına alındığı öğrenildi.