Gündem Sahte rapor şebekesine 21 tutuklama

Sahte rapor şebekesine 21 tutuklama

11.04.2018 - 22:55 | Son Güncellenme:

İSTANBUL'da usülsüz yollarla bir çok kişiye yüksek derece "engelli raporu" aldığı belirlenen şebekenin aralarında elebaşınında bulunduğu 21 üyesi tutuklandı.

Sahte rapor şebekesine 21 tutuklama

Özel ve kamu hastanelerinde para karşılığında anlaştığı sağlık personelrinden raporlar aldığı ve kan testlerinde, test öncesinde glikoz ve zeytin yedirerek şeker yükseltip düşürttüğü belirlenen şebekenin 17'üyesi hakkında da adli kontrol hükmü uygulandı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta İEM Mali Suçlarla Mücadele ekiplerince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, sağlıklı yada engelli oranı düşük kişilere yüksek derecede engelli raporu aldığı belirlenen bir şebekeye operasyon düzenlenmişti.Şebekenin aralarında elebaşının da bulunduğu 39 üyesi 3 Mart'ta 6 şehirde düzenlenen operasyonlarda yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Özellikle şeker hastaları üzerinden rapor aldığı belirlenen şebekenin, hastalık derecesi düşük olan kişilere para karşılığında rapor aldığı tespit edilmişti. Şebekeden rapor isteyecek kişiye, kan testi öncesinde zeytin yedirip glikoz yüklemesi yaptığı belirlenen şebekenin, bu sayede kan şekeri hızlı yükselip düşen kişiye, hastanedeki şebeke üyesinin de yardımıyla, "Diyabet sebebiyle yüzde 70 özürlüdür" raporu alıyordu.

Haberin Devamı

Şebekeden raporu alan kişilerin, ellerindeki raporlarla Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) vermeden otomobil aldığının ve bu sayede 100 bin Liralık bir otomobili 70 bin lira gibi bir ücrete mal ettiğinin belirlendiği soruşturmada, rapor alan şahısların engellilere verilen haklardan yararlandıkları da tespit edildi.

Engellilere verilen hakları haksız raporlarla sağladığı belirlenen ve Esenyurt, Büyükçekmece, Avcılar, Fatih, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ,Kağıthane, Güngören, Şişli, Esenler, Küçükçekmece, Eyüpsultan, Sancaktepe, Sultanbeyli, Sarıyer ve Bakırköy ilçelerinde bulunan 48 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınan araalrında şebeke elebaşının da bulunduğu 39 şebeke üyesi bu gün sabah saatlerinde emniyetteki işlemlerinin ardından "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yönetmek, Üye Olmak" "Rüşvet" "Sahtecilik" suçlamasıyla adliyeye sevk edilmişti. Şüphelilerden tamamı savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilirken, mahkeme tarafından 21' şebeke üyesi şüpheli hakkında tutuklama, 17 şüpheli hakkında adli kontrol, 1 şüpheli hakkında ise tutuksuz yargılanma hükmü uyguladı. tutuklanan 21 şebeke üyesi cezaevine gönderildi.