Gündem Sahteci mühendisler

Sahteci mühendisler

17.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Binlerce liraya lazer makinesiyle sahte kimlik, pasaport yapan şebekenin liderleri makine ve bilgisayar mühendisleri çıktı!

Sahteci mühendisler

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri adli sicil kaydı temiz olan şahısların kimlik bilgilerini ele geçirerek sahte kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaport tanzim edip, yasadışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan terör örgütü üyeleri başta olmak üzere aranan şahıslara ve kaçak göçmenlere satan bir şebekeyi takibe aldı. Şebekenin Fatih’teki iki evi matbaa olarak kullandığını tespit eden jandarma, bu adreslere operasyon düzenledi. İki adreste de çeşitli bankalara ait çekler, binlerce sahte sürücü belgesi, sahte nüfus cüzdanı, pasaportlar, ikamet izin kartları, onlarca sahte belge ve belgelerin yapımında kullanılan özel üretim baskı makine ve malzemeleri ele geçirildi. Suçüstü yakalanan D.Y., E.Y., V.K. ile İ.G. adlı 4 sahteci tutuklandı. Tutuklanan şebeke başlarından birinin makine mühendisi, diğerinin ise bilgisayar mühendisi olduğu ortaya çıktı. Diğer iki tutuklunun da matbaa çalışanı olduğu belirtildi.

Sahteci mühendisler
GÖZLE AYIRT EDİLEMİYOR

Haberin Devamı

Güvenlik güçleri, ele geçen sahte belgelerin orijinaline çok yakın olması nedeniyle çıplak gözle tespitinin güç olduğunu belirtirken, sahte belgelerin sadece sınır kapılarındaki teknik cihazlarca incelenerek anlaşılabileceğini bildirdi. Ele geçen sahte kimlik, pasaport, ehliyet, ikamet tezkeresi, trafik tescil belgesi, banka çeki, avukat, polis ve MİT kimliğinin lazer çizim makinesiyle yapıldığı belirlendi. Şebekenin sahte belgeleri bin ile 10 bin lira arası değişen bedeller karşılığı, yurt dışına çıkmak isteyen terör örgütü üyeleri ve aranan şahıslara hazırladığı belirtildi. Jandarma, sahtekârların hatasız üretim yapabilmek için lazer çizim makinesi kullanarak yeni tip polis kimlik kartı ile birlikte daha birçok sahte belge ürettiklerini belirledi.