Sakarya Sakarya'da Alt Yapı Hizmetleri

Sakarya'da Alt Yapı Hizmetleri

26.09.2017 - 16:25 | Son Güncellenme:

.

Sakaryada Alt Yapı Hizmetleri

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesince kente 8 yılda yaklaşık 1 milyar lira tutarında alt yapı yatırımı yapıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde 420 milyon lira değerinde alt yapı çalışmalarının devam ettiğini, 8 yıllık süreçte yaklaşık 1 milyar lira değerinde yatırım yapıldığı belirtildi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun görüşlerinin aktarıldığı açıklamada, 2023 yılına kadar 1,8 milyar liralık alt yapı yatırımı yapmayı hedefledikleri kaydedildi.

Açıklamada, Toçoğlu'nun şu ifadelerine yer verildi:

"Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ADASU, Hidroelektrik Santrali (HES) inşa ettik. Tesis ile devreye alındığı 2013 yılından bu yana yaklaşık 28 milyon lira değerinde elektrik ürettik. 40 milyon metreküplük içme suyu potansiyeli ve 12 megavat kurulu gücü ile içme suyu anlamında Sapanca Gölü’ne alternatif oluştururken aynı zamanda şehrimizin enerji üretim kapasitesini en az 2 katına çıkaracak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), tarafından 17 milyon lira değerindeki yatırımla Serdivan Hızırilyas Tepesi’nde inşa edilen, içme suyu arıtma tesisi ile Sakarya'yı güvenle su içilebilen nadir şehirlerden biri haline getirdik. Karasu ve Kocaali ilçelerimizde 450 kilometrelik yeni içme suyu hatları inşa ediyoruz. Toplamda 60 milyonluk yatırımla Serdivan ve Erenler ilçelerimizin tüm içme suyu alt yapısını yenileyerek vatandaşlarımıza ulaştırdığımız suyun kalitesini güvence altına alıyoruz."

Yazarlar