Şırnak Sakarya'da Anne Ve Bebeğinin Ölü Bulunması

Sakarya'da Anne Ve Bebeğinin Ölü Bulunması

07.07.2017 - 21:39 | Son Güncellenme:

.

Sakaryada Anne Ve Bebeğinin Ölü Bulunması

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'taki bazı STK'ların temsilcileri, Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde Suriyeli anne ile 10 aylık bebeğinin öldürülmesini kınadı.

Haberin Devamı

Aralarında, Memur Sen, AK Parti İnsan Hakları Komisyonu ve Diyanet Sen'in de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Şırnak Memur-Sen İl Başkanlığında ortak basın açıklaması yaptı.

Sivil toplum kuruluşları adına konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Abdullah Çatı, ülkede kirli emellerin gerçekleştirilmek istendiğini belirtti.

Son günlerde belli bir kesimin maksatlı olarak Suriye vatandaşı nefretini oluşturmak için provokasyon içerisinde olduğunu aktaran Çatı, şöyle konuştu:

"Milletimizin sağduyusuna toslayan ve her defasında ders almayan arsızlar, en ufak fırsatı ganimet biliyor ve sürekli nefret körüklüyorlar. Türkiye'ye sığınan 2 milyon 176 bin kişiden yüzde 72’si kadın, çocuk ve 65 yaşında. Çalışabilecek durumda olanlar ise kalabalık nüfusa bakıyorlar. Yer yer ziyaretler yapıp, yardım dağıtımına gittiğimizde buna şahit oluyoruz. Onların içinde bulunduğu, yaşadığı sıkıntıların yanında bizlerin günübirlik yaşadığı ufak tefek stresleri sıkıntı görmek ar etmemektir."

Haberin Devamı

Yaşanan olayın utanç verici olduğunu kaydeden Çatı, faillerine gereken cezanın verileceğine inandıklarını aktardı.

Çatı, şöyle devam etti:

"Mazluma, ve mağdura sahip çıkan, Suriyeli muhacire kucak açan millet olarak taşıdığımız onura kimse gölge düşürmemeli, provokasyona gelinmemelidir. Unutmayalım ki Suriye'de yaşanan savaş, Suriyeli kardeşlerimiz için imtihan olduğu kadar bizim için de imtihandır. Kardeşliğimiz ebedidir. Ensar-Muhacir örnekliğimiz ahiretimizdir. Millet olarak Doğu Türkistan, Musul, Kerkük, Karabağ, Filistin, Arakan, Myanmar, Yemen, Suriye ve tüm mazlumlara duyarlı olmaya devam edeceğiz. Milletimizin ana karakteri olan adamlık vasfına sefiller gölge düşüremeyecektir."

Yazarlar