Sakarya Sakarya'da Engelliler İçin Yaşam Merkezi Açıldı

Sakarya'da Engelliler İçin Yaşam Merkezi Açıldı

09.05.2018 - 14:30 | Son Güncellenme:

.

Sakaryada Engelliler İçin Yaşam Merkezi Açıldı

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesince inşa edilen Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Adapazarı ilçesindeki merkezin açılışında konuşan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya için yapılabilecek en hayırlı işlerden birinin bu merkez olduğunu söyledi.

Çok engelli ve ailesiyle karşılaştıklarını ifade eden Balkanlıoğlu, "Engelli bireylerde eğitim çok önemli. Yaş büyüdükçe engelli ailelelerin sorumlulukları daha da arttıyor ve engelli bireylerin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için daha yoğun çalışma yapmak durumunda kalıyorlar. Bu nedenle engelli ailelerimizin işlerini daha rahat bir şekilde sürdürebilmesi için onlara kolaylık sağlanabilmesi adına böyle bir merkez çok önemli bir ihtiyacı giderecek. Artık engelli aileleri bu merkeze çocuklarını bırakarak dışarıdaki işlerini yapabilecekler. Merkezimizde alanında uzman isimler görev yapacak. Şehrimize hayırlı olsun." diye konuştu.

Haberin Devamı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da engelli bireylerin nitelikli zaman geçirmesini sağlayacak, keyif duyacakları bir yaşam merkezini hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Artık engelli ailelerinin çocuklarını emanet edebilecekleri ve dışarıdaki kendi işlerini görebilecekleri dünya standartlarında yeni bir merkezleri olduğunu belirten Toçoğlu, şöyle konuştu:

"Sadece Sakarya’da değil, ülkemizde de eksikliği hissedilen Engelsiz Yaşam Merkezinin açılışı için bir araya geldik. Engelli ailelerimizden çok ciddi talepler alıyorduk. Hemen projemizi hazırladık, adımlarımızı attık. Hamdolsun bugün de açılışını gerçekleştiriyoruz. 18 yaş ve üzeri engellilerimizin bu merkezde tüm ihtiyaçları giderilecek. Aynı zamanda engelli aileleri de çocuklarını bu merkeze bırakarak günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Merkezi Büyükşehir Belediyesi olarak inşa ettik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz hizmet sunacak. Çok mutluyuz. İnşallah engelli ailelerimizin yaşamlarına bir nebze olsun kolaylık sağlamış oluruz."

Açılışın ardından merkezde incelemelerde bulunuldu.

Açılış törenine, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, belediyenin genel sekreter yardımcıları Ayhan Kardan, Ali Oktar, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem ve çok sayıda davetli katıldı.