Gündem Son dakika: Sakarya'da sokaklar boşaltıldı! Vatandaşlara maske dağıtıldı...

Son dakika: Sakarya'da sokaklar boşaltıldı! Vatandaşlara maske dağıtıldı...

20.10.2016 - 14:39 | Son Güncellenme:

Sakarya'da 16 yaşındaki bir genç ve ailesinde radyoaktif madde tespit edildi. Ailenin evinin bulunduğu mahalledeki evler boşaltılırken, Atom Enerjisi Kurumu inceleme yapmak üzere 4 kişilik bir ekibi bölgeye gönderdi. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Arifiye ilçesinde  "radyoaktif madde" bulunduğu iddialarına ilişkin, "Yapılan ölçümlerde yayılmış  radyoaktif madde tespit edilmedi. Radyoaktif kalıntı olabileceği varsayımıyla  alınan tedbirler kaldırıldı." dedi.

Son dakika: Sakaryada sokaklar boşaltıldı Vatandaşlara maske dağıtıldı...

Sakarya'nın Arifiye İlçesi'nde 16 yaşındaki bir çocuk, inşaatta bulduğu metal malzeme ile oynadıktan sonra vücudunda morluklar oluşması üzerine hastanede tedavi altına alındı. Hastanenenin çocuk acil servisi kapatılırken, personel dışarı çıkarıldı. Ölçüm yapması için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'ndan uzmanlar çağırıldı.

Haberin Devamı

Arifiye Neviye Mahallesi'nde yaşayan Eyüp B. Salı günü bir yakınının çalıştığı inşaatta bulduğu metal maddeyi evine getirdi. Salı akşamından itibaren mide bulantısı yaşayan Eyüp B. Çarşamba günü ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Hastanede mide bulantısına karşı iğne vurularak evine yollanan Eyüp B.'nin vücudunda morluklar ve yaralar çıkmaya başladı. Eyüp B. bu sabah Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi'ne getirildi. Eyüp B.'yi muayene eden doktorlar radyasyondan şüphelenince, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne (AFAD) haber verildi.

EVİN BULUNDUĞU SOKAK BOŞALTILDI, MASKE DAĞITILDI

AFAD ekipleri Arifiye'deki evin bulunduğu sokağı boşaltırken, vatandaşlara maske dağıtıldı. Aynı zamanda Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi'nin çocuk acil servisine girişler yasaklandı. Personel dışarı çıkarılırken, ölçüm yapması için görevliler çağırıldı. Hastaneye gelen hastalar başka hastanelere yönlendirildi.

Haberin Devamı


VALİ'DEN 'RADYASYON' AÇIKLAMASI

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Arifiye ilçesinde "radyoaktif madde" bulunduğu iddialarına ilişkin, "Yapılan ölçümlerde yayılmış radyoaktif madde tespit edilmedi. Radyoaktif kalıntı olabileceği varsayımıyla alınan tedbirler kaldırıldı." dedi.

Vali Coş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızılcık Barajında işçi olarak çalışan Cumhur Tarık B'nin amcasının oğlu 16 yaşındaki Eyüp B. ile baraja gittiğini ve çocuğun baraj inşaatında boru kaynaklarında sızdırmazlık testi yapan (Röntgen çeken) tespih şeklindeki radyoaktif madde yaydığı düşünülen ve baraj inşaatı yetkililerinin kaybolduğunu bildirdikleri bir parçayı bularak bunu alıp evine götürdüğünü dile getirdi.

Eyüp B'nin bir süre sonra rahatsızlanarak Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezinde tedaviye alındığını belirten Coş, "Kalça bölümünde kızarıklar meydana geldiği anlaşıldı. Olay yerine AFAD ekibi geldi, mahalle sakinleri olay mahallinden uzaklaştırarak güvenlik tedbiri alındı. Ankara'dan Türkiye Atom Enerjisi Kurumundan (TAEK) da ekip intikal etti. Yapılan ölçümlerde yayılmış radyoaktif madde tespit edilmedi. Radyoaktif kalıntı olabileceği varsayımıyla alınan tedbirler kaldırıldı. Şahıs, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi kontrol altında olup hayati tehlikesi yoktur." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Bu arada Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yetkilileri, şu ana kadar hastaneye başvuran Eyüp B. ile muayeneyi yapan doktor ve diğer 8 kişide herhangi bir olumsuz durum olmadığını, radyasyon temasının bulunmadığını bildirdi. Şu an hastanede kontrol altında tutulan 10 kişinin taburcu edileceği belirtildi.

UMKE, AFAD ve TAEK yetkililerinin giriş ve çıkışa kapatılan evin bulunduğu Neviye Mahallesi Irmak Sokak'taki incelemeleri sürüyor.




"MALZEMELER MEĞERSE RADYASYONLUYMUŞ BİZ ANLAYAMADIK"

Ev sahibi Emin B, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu Eyüp B'nin baraj inşaatında çalışan amcasının oğlunun yanına gittiğini belirterek, oğlunun inşaat alanında bulduğu tespih tanelerine benzeyen 3-4 parçayı eve getirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Emin B, "Malzemeler meğerse radyasyonluymuş, biz anlayamadık. Çocuk cebinde eve getirdi, ben ellemedim ama çocuklar da baktı. Çocuk, evvelki gün rahatsızlandı. Hastaneye götürdüğümüzde iğne vurdular." diye konuştu.

Bu arada, Eyüp B'nin götürüldüğü, tedbir amaçlı karantinaya alınan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Merkezi, yeniden hizmete açıldı.