Sakarya SAKARYA MYO ÖĞRENCİLERİ SASKİ SCADA SİSTEMLERİ MERKEZİNDE

SAKARYA MYO ÖĞRENCİLERİ SASKİ SCADA SİSTEMLERİ MERKEZİNDE

09.05.2014 - 12:07 | Son Güncellenme:

.

SAKARYA MYO ÖĞRENCİLERİ SASKİ SCADA SİSTEMLERİ MERKEZİNDE

Sakarya Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerinin teknik bilgi ve beceri kabiliyetlerini arttırmak amacıyla Mekatronik ve Elektronik Teknolojisi Programlarından öğrencilerin katılımıyla SASKİ Scada Sistemi Kontrol Merkezi’ne ‘Teknik Gezi’ düzenlendi.
Sakarya Üniversitesi Sakarya Meslek Yüksekokulu Elektronik Teknolojisi ve Mekatronik Programları öğrencileri ‘Scada Sistemleri’ dersi kapsamında SASKİ Maltepe İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde bulunan Scada Kontrol Merkezi’ni ziyaret etti. Sakarya Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Gökhan Atalı’nın katılımı ile düzenlenen teknik gezide Scada Sistemleri Genel Müdürü Emre İsa Çomaklı sistemle ilgili bilgi verdi. Sistemin alt yapısı ve çalışma prensibini öğrencilere uygulamalı anlatan Çomaklı, sistemin son teknoloji olduğunu vurguladı.
Öğrencilerin ilgiyle dinleyerek sorularıyla sistemi tanıdığı teknik gezi için bir değerlendirme yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Güney, “Bu yılda geçtiğimiz seneye benzer şekilde öğrencilerimizin derslerde gördüğü bilgilerin nasıl uygulandığıyla ilgili bir teknik gezi gerçekleştirdik. Çok verimli geçtiğini görüyorum. Öğrencilerimizin alanlarıyla ilgili teorik ve pratik bilgi zenginliğine erişmeleri amacıyla okulumuz çok yönlü çalışmalar yapıyor. Bu gezimizde de bizleri bilgilendiren öğrencilerimizle ilgilenen Sayın Emre İsa Çomaklı beye teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Sakarya Meslek Yüksekokulu teknik ve sosyal bölümlerde işletmelerle ortak hareket ederek uygulamalı eğitim, seminer, konferans ve teknik gezi çalışmaları yaparak öğrencileri iş hayatına hazırlamayı hedefliyor.