Eskişehir SAKARYABAŞI’NDA DALGIÇ EĞİTİMLERİ

SAKARYABAŞI’NDA DALGIÇ EĞİTİMLERİ

05.02.2015 - 13:27 | Son Güncellenme:

.

SAKARYABAŞI’NDA DALGIÇ EĞİTİMLERİ

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Dorlion Arama Kurtarma (DAK) ekiplerine, Çifteler Belediyesi Su altı Spor Kulübü dalgıçları tarafından Sakaryabaşı bölgesinde eğitim çalışmaları verilmeye başlandı.
Eskişehir İtfaiyesi ve Dorlion Arama ve Kurtarma ekibinin katıldığı dalış organizasyonu ekiplere olağanüstü dakikalar yaşattı. Çiftiler ilçesinde bulunan ve sualtı güzelliği ile bilinen Sakaryabaşı’ndaki eğitimlerde, sualtı arama ve kurtarma teknikleri de öğretildi. Eskişehir Büyükşehir İtfaiye Müdürlüğü’nden 4, DAK’tan 9 ekip üyesinin katıldığı ve 2 dalgıç tarafından verilen eğitimler sabahın erken saatlerinde başlayıp gün boyu sürdü.
Eğitim çalışmasıyla ilgili bilgi veren Çifteler Belediyesi Sualtı Kulübü’nde görev yapan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu yetkili dalgıcı Varol Altunan, muhtemel sualtı kazalarda can ve mal kaybını önlemek için acil müdahale ekipleri yetiştirmeye çalıştıklarını anlattı. İnsanlara hizmet etmek için dalgıç Ömer Faruk Özen ile birlikte itfaiye ve DAK ekiplerinin yeteneklerini, bilgi ve tecrübelerini arttırmak amacında oldukları anlatan 3 yıldız dalış eğitmeni Altunan, “Su altını ilgilendiren kaza ve benzeri olaylarda hızlı hareket etmek, başarılı teknikler kullanmak son derece önemli. Bazen şiddetli soğuklarda, buz tabakası altında birilerini aramak, suya düşen bir araç içindeki insanları kurtarmak gibi zorlu görevler çıkabiliyor. Bunu hazırlıklı olmak zorundayız. Bu çalışmalarımızı arttırarak daha fazla yetişmiş eleman yetiştirme çabasında olacağız” dedi.