Gündem Saldırıya hazırlanan PKK’ya karşı baskın

Saldırıya hazırlanan PKK’ya karşı baskın

19.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta karşı baskınla öldürülen 3 teröristin yanı sıra Hakkari Çukurca’da 2 terörist tank atışıyla, Irak sınırının karşı tarafındaki iki terörist top atışıyla öldürüldü. Şemdinli de iki terörist öldürüldü

Saldırıya hazırlanan PKK’ya karşı baskın

Şırnak’ta askeri birliğe saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlere yönelik baskın operasyonda 3 terörist öldürüldü.
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, PKK’lı teröristlerin Şırnak Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı 48’inci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk sahasındaki Andaç hudut taburlarının unsurlarına saldırı hazırlığında olduğu belirlendi. Bunun üzerine teröristlere gece saatlerinde ateş açıldı, ilk tespitlere göre en az 3 terörist öldürüldü.

Tankla vuruldular

Hakkari Çukurca’daki Çağlayan Yağlısudere bölgesinde de üç terörist tespit edildi. Bunun üzerine Han Tepe bölgesindeki tanktan yapılan atışla iki terörist öldürüldü. Böylece Çukurca’daki operasyonlar kapsamında öldürülen toplam terörist sayısı 209 oldu.

Mevziler imha edildi

Ayrıca ihbar üzerine sınırın Irak tarafındaki Kesta köyünün batısında PKK’lı teröristlerin kontrol noktası oluşturduğu ve buradan askeri birliklere saldırı düzenleyecek diğer teröristleri yönlendirdikleri bilgisi üzerine söz konusu bölge obüslerle vuruldu, kontrol noktası olarak kullanılan bina ve mevziler imha edildi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Tekeli’deki bir üs bölgesinden Irak’ın kuzeyinde Hakurk kampı yakınındaki alanda iki terörist tespit edildi. Bunun üzerine Chale Tepe bölgesinde görüntüsü alınan iki terörist, topçu atışıyla öldürüldü.

Budak’ın katilleri

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalındaki “Şehit Uzman Çavuş Yavuz Mete Operasyonu” devam ederken güvenlik güçleri geçtiğimiz günlerde öldürülen Ak Parti Hakkari adayı Ahmet Budak’ın katillerinin Altınsu bölgesinde görüldüğü ihbarı üzerine harekete geçti. Sık ormanlık bölgede çıkan çatışmada iki kadın terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

ÇNRA bulundu

Çukurca’da Han Tepe’ye yakın bir noktada PKK’ya ait çok namlulu roketatar (ÇNRA) ve buna ait roketler buldu. Güvenlik birimleri; bulunan ÇNRA’nın Irak ve Suriye’de IŞİD’in tarafından araç üstü ve yerde kullanılabilen lançerlerden olduğunu değerlendirdi. Silahın; YPG tarafından Suriye’de çatışmaya girdiği IŞİD’den ele geçirildiği ve bu yolla PKK’ya verildiği üzerinde duruluyor.

Firari 4 PKK’lı Kandil’de

Bingöl M Tipi Cezaevi’nden 25 Eylül 2013’te tünel kazarak kaçan, bir gün sonra yakalanıp konuldukları Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nden de 5 Mart 2016 yılından firar eden 6 PKK’lı teröristten 4’ünün, Kuzey Irak’taki Kandil Dağı’nda olduğu ortaya çıktı. Kandil’de oldukları anlaşılan Osman Kılıç, Ramazan Aslan, Devrim Kavak ve Diyar Kaydu’nun fotoğrafları PKK’ya yakınlığı ile bilinen bir sosyal medya hesabından paylaşıldı. (FERİT ASLAN Diyarbakır DHA)