Gündem Salsa partisindeki ölüme 9'ar yıl hapis istendi

Salsa partisindeki ölüme 9'ar yıl hapis istendi

15.03.2016 - 07:45 | Son Güncellenme:

İstanbul'da Yeni Zelandalı turist Keshia Handa'nın kaldığı otelin terasındaki salsa partisinde üzeri mazgalla kapatılan boşluktan düşerek ölmesiyle ilgili soruşturma 7 ay sonra tamamlandı.

Salsa partisindeki ölüme 9ar yıl hapis istendi


Geçtiğimiz 20 Eylül gecesi yaşanan olayın ardından inceleme yapan bilirkişi, raporunda kazada kasıt bulunmadığını ancak alınacak tedbirlerle önlenebileceğini bildirdi. Duvar üzerine oturarak dikkatsiz davrandığı belirtilen Handa'nın yüzde 50 kusurlu bulunduğu raporda, otelin sahibi ve müdürü olan İbrahim Hüzmeli'nin de sorumlu olduğu anlatıldı. Ayrıca olaydan kısa süre önce yapılan boya nedeniyle boşluktaki çelik hasırın söküldüğü, daha sonra da kaynak yapılarak yerine konulmadığı belirtildi.
Savcılık, bilirkişi raporu doğrultusunda hazırladığı iddianamede İbrahim Hüzmeli ile otelin teknik işlerinden sorumlu çalışanı Enver Karadaş hakkında 'Bilinçli taksirle ölüme neden olmak' suçundan 3'er yıldan 9'ar yıla kadar hapis cezası istedi. İkili önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

HABERTÜRK