Samsun SAMSUN BESK TARİH YAZDI

SAMSUN BESK TARİH YAZDI

12.09.2014 - 18:52 | Son Güncellenme:

.

SAMSUN BESK TARİH YAZDI

Romanya’nın Oradea şehrinde düzenlenen Internal Wheel Chair Basketball Tournament Maria Şampiyonası’nda birinci olan Samsun Bedensel Engelliler Spor Basketbol Takımı(BESK) Samsun’a büyük gurur yaşattı.
Şampiyonada birbirinden güçlü ekiplerle mücadele eden Samsun BESK, yarı finalde karşılaştığı Almanya’yı 81-29 gibi farklı bir skorla geçip finale yükseldi. Finalde Macaristan’ı yenen ev sahibi Romanya ile karşılaşan Samsun Bedensel Engelliler Spor Basketbol Takımı, baştan sona büyük çekişmeye sahne olan maçın tamamında skor üstünlüğünü rakibine kaptırmadı. Sahadan 59-44’luk skorla ayrılan Samsun BESK, şampiyonluk kupasına uzandı.
Kırmızı-beyazlı ekip şampiyonluk kupasını İstiklal Marşı eşliğinde aldıktan sonra şampiyonluk kutlamasını saha ortasında ’Ankara’nın bağları’ türküsü eşliğinde oynayarak kutladı. Kutlamaya maçı kaybeden ev sahibi ekip oyuncularının da iştirak etmesi güne damgasını vuran olaydı.
Samsun’a dönen şampiyonları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt makamına kabul etti. İl Müdürü Güven Özyurt, Maria Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası’nda şampiyon olan Samsun Bedensel Engelliler Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı tebrik etti.
Samsun Bedensel Engelliler ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Özden, "Ülkemiz için iyi bir tanıtıma vesile olundu. Şampiyon sporcularımızla ne kadar övünsek azdır. Hepsini alınlarından öpüyorum. Buraya gelirken yönetim, teknik heyet ve sporcularımızla bu başarıyı elde edeceğimize inanmıştık, bunu gerçekleştirdik. Bize destek verenlerin güvenini boşa çıkarmadık” dedi.
Takım Kaptanı Nuri Uygun, Romanya’da Türk bayrağını dalgalandırmanın onuru ve sevinciyle mutlu olduklarını dile getirdi.

Yazarlar