Samsun Samsun'da Kurban Bayramı Tedbirleri

Samsun'da Kurban Bayramı Tedbirleri

24.08.2017 - 17:33 | Son Güncellenme:

.

Samsunda Kurban Bayramı Tedbirleri

Samsun’da Kurban Bayramı dolayısıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bir dizi tedbirler alındı.
Asayiş tedbirleri
Samsun Valiliği, alınan bayram tedbirleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Genel asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, kamu kurum ve kuruluşları, stratejik öneme haiz bölgeler ile özellikle Kurban Bayramı öncesi ve süresince vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları yerlerde (toplu taşıma araçları, sokaklar, otogarlar, tren garları, meydanlar, alışveriş merkezleri, kurbanlık satış alanları, park ve bahçeler vb.), temel insan haklarına saygılı, özgürlük ve güvenlik arasındaki hassas dengeye önem veren bir yöntem ile mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahıs ve araçların yakalanması ve vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı huzur ve güven ortamında geçirebilmesi bağlamında; azami derecede personel görevlendirilmesi yapılarak kurbanlık satış alanlarının içerisinde, giriş ve çıkışları ile yakın çevresinde, alışveriş merkezlerinde ve halkın yoğun olarak bulunduğu cadde/sokaklarda yol ve alan uygulamaları ile devriye görevlerine ağırlık verilecek, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızdan gelen her türlü şikayet ve ihbarlar en kısa sürede değerlendirilerek neticeye ulaştırılacaktır” denildi.

Trafik tedbirleri
Açıklamada, Emniyet Müdürlüğünün trafik tedbirleri hakkında şu bilgiler verildi: Kurban Bayramı tatili nedeniyle trafik yoğunluğunda artış olacağı öngörüldüğünden, vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak üzere gerekli tedbirler planlanarak uygulamaya konulmuştur. Mevcut ekiplerimize ilave takviye ekipler oluşturularak, gerek resmi, gerekse sivil ekiplerimizle trafik akışı takip edilecek, gerektiğinde müdahale edilmek suretiyle trafik güvenliği sağlanmaya çalışılacak, kural ihlali yaparak yol kullanıcıları açısından tehlikeli davranışlar sergileyen sürücüler hakkında ise gerekli cezai işlemler uygulanacaktır. Bununla birlikte denetim noktalarında uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı saatlerde sürücülerin kısa süreli olarak araçtan inerek kan dolaşımının düzenlenmesi ve araç içindeki havanın tazelenmesi, sürücünün uyku ve yorgunluğunun giderilmesine yönelik kısa süreli dinlendirme uygulamaları yapılacaktır. Şehir içi, Bölge Trafik Birimleri ile Jandarma Trafik Birimlerince beraber ortaklaşa yol uygulamaları yapılacaktır. Ayrıca genel hizmet birimlerinden de ilave yapılarak trafiğin tanzim ve düzeni konusunda gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Hızın, seyir esnasında sürücü davranışına, sürücülerin görme ve algılama yeteneğine, kaza durumunda ise yaralanma ve ölüm riski oranına etkileri hafife alınamayacak derecede yüksektir. Bayram tatili süresince aracıyla birlikte seyahat etmeyi düşünen sürücülerimize güvenli bir şekilde yolculuk yapmaları için aşağıdaki hususları hatırlatmakta yarar görüyoruz.”

Sürücülere uyarılar
Açıklamada sürücülere şu uyarılar yapıldı:
“Hız limitlerine uyun ve her 2 saatte bir 10 dakika mola vermeyi unutmayın. Uykusuz, yorgun ve alkollü olarak kesinlikle araç kullanmayın. Emniyet kemerinizi mutlaka takın ve araçtaki diğer yolcuların da takmasını sağlayın. 10 yaşından küçük çocuklarınızı mutlaka arka koltuğa oturtun ve emniyet kemerlerini bağlayın. Köprü üstü, viraj, tünel, tepe üstleri ve sollama yasağı olan diğer yerlerde kesinlikle sollama yapmayın. Önünüzde seyreden aracı her zaman güvenli takip mesafesinde izleyin. Araç kullanırken dikkatinizi dağıtacak şeylerle ilgilenmeyin. Aracınıza kapasitesinin üzerinde yük ve yolcu almayın. Araç kullanırken sürekli sol şeridi işgal etmeyin. Araç kullanırken telefon görüşmesi yapmayın. Telefon görüşmesi yapmanız gerektiğinde aracınızı güvenli bir yerde durdurduktan sonra görüşmenizi yapın. Yola çıkmadan önce aracınızın bakımlarını yaptırın ve eksikliklerini tamamlayın. Trafik kurallarına, trafik işaret ve işaretçilerine uyun. Tüm halkımızın huzur ve güven ortamında kazasız bir bayram tatili geçirmesini dileriz.”

Yazarlar