Samsun Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun'dan Kısa Kısa

08.12.2017 - 16:36 | Son Güncellenme:

.

Samsundan Kısa Kısa

SAMSUN (AA) - Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, hayvan yetiştiricilerinin 31 Aralık'a kadar işletmelerinde bulunan hayvanlarını TÜRKVET kayıtları ile uyumlu hale getirmeleri gerektiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Kırmacı, yaptığı yazılı açıklamada, güncelleme işleminin yapılmaması durumunda yetiştiricilerin hayvancılık desteklemelerin mağduriyet yaşayabileceği gibi cezai yaptırımlarla da karşı karşıya kalabileceklerini belirtti.

Yetiştiricilerin, ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine 31 Aralık'a kadar başvurarak işletmelerindeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanları, TÜRKVET kayıtları ile uyumlu hale getirebileceğini aktaran Kırmacı, küpesiz hayvanlarına da yaşına bakılmaksızın küpe taktırabileceğini anlattı.

- 100. Yıl Bulvarı'nda ekspres hattı hi·zmeti· girecek

Samsun Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ulaşım hizmetlerini yürüten SAMULAŞ AŞ tarafından işletilen yeni ekspres ve ring hatlarının hizmete girdiği bildirildi.

Haberin Devamı

E3 ekspres hattının da 11 Aralık Pazartesi gününden itibaren toplu taşıma hizmeti vermeye başlayacağı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"SAMULAŞ AŞ, Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşımaya kazandırılan tamamı yüzde 100 alçak tabanlı ve engelli erişimine uygun otobüslerle hizmet veriyor. 11 Aralık Pazartesi gününden itibaren Belediyeevleri'nden hareket edecek yeni E3 ekspres hattı, Stat Kavşağı, Kılıçdede Kavşağı, Uğur Mumcu Parkı, Meskenler Kavşağı, 100. Yıl Bulvarı, Anadolu Caddesi güzergahını kullanarak Baruthane ve Kalkanca mahallelerine hizmet verecek. Belediyeevleri ve Baruthane-Kalkanca'dan karşılıklı olarak hareket edecek E3 ekspres araçları, sabah yoğun saatlerde 15 dakika, gün içerisinde ise 20 dakika aralıklarla hizmet verecek."

- Atakum Belediyesinin Hayır Çarşısı Projesi

Atakum Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hayır Çarşısı Projesi'nin yenilenen merkez mağazası, vatandaşların hizmetine sunuldu.

Belediye Başkanı İshak Taşçı, mağazanın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, bugüne kadar 67 noktada mağazası açılan Hayır Çarşısı Projesi ile Atakum halkı arasında yardım köprüsü kurmaya devam ettiklerini söyledi.

Bugüne kadar 42 mahalle ve çevre il ile ilçelerde 18 bin kişiye 850 bin giyecek, yiyecek ve ev eşyası yardımı ulaştırdıklarını anlatan Taşçı, "Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız mağazalarımıza gelerek ihtiyacı olan ürünü tıpkı normal bir mağazada alışveriş yapar gibi seçerek, deneyerek alıyor ve herhangi bir ücret ödemeden ihtiyaçlarını gideriyor. Vatandaşlarımız mesai saatleri içerisinde gelerek buradan alışverişlerini yapacak." dedi.

Haberin Devamı

Taşçı, vatandaşların kıyafet, ev eşyası gibi ihtiyaç duymadıkları ürünleri Atakum Belediyesine ileterek projeye destek verebileceklerine işaret ederek, "İlçemizin 29 noktasında yardım kutularımız var. Vatandaşlarımız bu noktalarda bulunan yardım kutularına kullanmadıkları kıyafet, ayakkabı gibi eşyaları bırakabilir. Ekiplerimiz hergün bu kutuları kontrol ederek yardımları mağazalarımıza ulaştırıyor. Kutuya bırakılmayacak büyüklükle eşyası olanlar veya yardım kutusuna gidemeyecek durumdaki vatandaşlarımız da 444 40 55 numaralı hattan belediyemize ulaştıklarında nerede olurlarsa olsunlar ekiplerimiz yardımlarını teslim alıyor." diye konuştu.


- Şehit ailesinden Atakum Belediye Başkanı Taşçı'ya ziyaret

Haberin Devamı

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın adının parka verilmesi dolayısıyla ailesi, Belediye Başkanı İshak Taşçı'yı ziyaret etti.

Vatanın bölünmez bütünlüğü için gözünü kırpmadan şehadete koşan askerlere minnettar olduklarını vurgulayan Taşçı, "Şehit ailelerinin acılarını en derin şekilde yüreğimizde hissediyoruz. Bugün ülkemizde huzur içerisinde yaşıyorsak bunu, şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz." ifadesini kullandı.

Şehitlerin isimleri ilçedeki parklara verdiklerini dile getiren Taşçı, şehit ve ailelerine duydukları minnet ve sevgiyi her platformda ortaya koymanın boyunlarının borcu olduğunu kaydetti.

Şehit Gökhan Bayram'ın annesi Selma Seçkin de oğlunun adının parka verilerek yaşatılmasını kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, parka asılması için oğlunun bir fotoğrafını verdi.