Samsun Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun'dan Kısa Kısa

13.12.2017 - 11:56 | Son Güncellenme:

.

Samsundan Kısa Kısa

SAMSUN (AA) - Kızılırmak İlkokulu öğrencileri, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla halk pazarından alışveriş yaptı.

Haberin Devamı

Okulun 3. sınıf öğrencileri, öğretmenleri nezaretinde Kemal Paşa Halk Pazarı'na giderek, satışa sunulan ürünler hakkında esnaftan bilgi aldı ve alışveriş yaptı.

Esnaf da öğrencilere meyve ikramında bulundu.

Kızılırmak İlkokulu Müdürü Hasan Elagöz, öğrencilerin evlerine gelen meyve sebze çeşitlerinin üretimden başlayarak yaşadıkları serüveni ve satışının gerçekleştiği yerleri görmeleri için program düzenlediklerini söyledi.

Pazara getirdikleri öğrencilerin harçlıklarla alışveriş yapıp arkadaşlarına ikram ettiklerini anlatan Elagöz, programın oldukça verimli geçtiğini kaydetti.

- Bafra'da huzur uygulaması

Samsun-Sinop karayolunda, Bafra Jandarma Komutanlığı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ve Trafik Amirliği ekiplerince huzur uygulaması gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Şüpheli kişilere yönelik GBT kontrolleri yapılan denetimde aranan şahıslar, silah, bıçak, uyuşturucu madde taşıyan şüpheliler ve şüpheli araçlar da kontrol edildi.

Uygulamada 87 kişi ile 39 araç sorgulandı, 7 araç sahibine cezai işlem uygulandı, 3 araç trafikten men edildi.

- Erozyona karşı ağaçlandırma tavsiyesi

Kavak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Taş, erozyona karşı en etkili mücadelenin ağaç dikimi olduğunu söyledi.

Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erozyonla mücadelede ağaçlandırmanın önemine dikkati çekti.

Yaşanan taşkınlarda sel sularının hem ekili arazilere zarar verdiğini hem de verimli toprakların sürüklenip gitmesine neden olduğunu anlatan Taş, "İlçemizdeki göl ve dere kenarları ağaç dikimine elverişli. Bunun için vatandaşlarımız, dere ve göl kenarlarına özellikle söğüt ve kavak ağacı dikmeliler. Böylece arazilerinin zarar görmesini engelleyebilecekleri gibi ağaçlar büyüdüğünde elde edeceği odun ve kereste geliri ile de ekonomilerine katkı sağlayacaklardır." dedi.