Samsun Samsun'dan Kısa Kısa

Samsun'dan Kısa Kısa

18.05.2018 - 15:46 | Son Güncellenme:

.

Samsundan Kısa Kısa

SAMSUN (AA) - Havza 100. Yıl İlkokulu öğrencileri, Havza Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Sınıf öğretmenleri Fettullah Gençoğlu nezaretinde gerçekleşen ziyarette, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Başpolis Mücahit Keskinkılıç tarafından öğrencilere çalışmaları, genel trafik kuralları gibi konularda bilgi verildi.

Öğrenciler, daha sonra polis aracını inceledi ve görevli trafik polisine merak ettikleri soruları sordu.

- "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri"nde Samsun başarısı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" kapsamında Samsun'un saha ziyaretine kalan iller arasında proje sayısı bakımından birinci olduğu bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bakanlık tarafından eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların geliştirilmesi, ödüllendirilerek teşvik edilmesi amacıyla bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" kapsamında Türkiye genelinde 4 bin 841 proje ile başvuru yapıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Değerlendirme sürecinden sonra 151 projenin saha ziyaretlerine kaldığı aktarılan açıklamada, Samsun'un 16 proje ile 45 il arasından proje sayısı bakımından birinci olduğu kaydedildi.

Belirlenen kurumlara 21-25 Mayıs tarihlerinde saha ziyaretleri gerçekleştirilerek çalışmaların yerinde inceleneceği anlatılan açıklamada, "İncelemelerin ardından bölgesel ödül almaya hak kazanacak projeler belirlenecek. 2016-2017 eğitim öğretim yılında Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerinde Samsun'dan iki proje bakanlık ödülü almaya hak kazanmıştı. Bu yıl da saha ziyaretine kalan proje sayısında Türkiye birincisi olan Samsun'un çok sayıda ödül alması bekleniyor." ifadeleri kullanıldı.

Yazarlar