Ege Sana Süper Lig yakışır

Sana Süper Lig yakışır

01.08.2017 - 06:07 | Son Güncellenme:

Bugün gündemimiz Türk futbolunun kurtuluş modeli Altınordu. Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş sordu. Yazarlarımız Bülent Buda, Fatih Tanfer ve İsmail Özelçinler, Milliyet Ege okuyucuları için değerlendirdi

Sana Süper Lig yakışır

- Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan’ın 4 yıl içerisinde özkaynağımızdan oyuncularla oynayacağız düşüncesi bu sezon yaşama geçiyor mu?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Nasıl gerçekleşmesin. 27 oyuncuyla sezonu açıyorsun 23 tanesi özkaynağından. Takımda eksilen Yusuf Abdioğlu, Sinan, Arif Morkaya, Hasan Kabze gibi önemli oyuncular var. Ama hiç farketmiyor. Çünkü Caner, Onur, İbrahim Çağrı, Ozan Can, Şahan, Mutlu, Muhammet, Rıdvan geliyor. Ve hiçbir sıkıntı yaşamıyorlar. İlk sebebi de takım halinde düşünce, ruh ve hırs anlamında çok pozitifler. İyi çalışıyorlar.

Başarı tesadüf değil

Son 8 lig maçlarındaki başarıları tesadüf olamaz. Elbette takımın yeni kurulup gençlerin tecrübe kazanma sürecinde puan farkı olarak geride kalıp, bu farkı kapatmak için daha sonrası büyük mücadele vermesi ve az farkla Play Offlara kaybetmesi bu geçiş sürecinin sonucudur. Ama her geçen gün artan tecrübe, Türk Futboluna sunulan değerlerden mutlu olmamak mümkün mü. Birde Hüseyin Hoca ve arkadaşları gibi çağdaş, bilgili bir teknik adamın olursa geleceğe umutla bakabilirsin. Zaten şuna da rahatlıkla bakılabilir. A milli takımımızın Kosova maçındaki ilk 11’inden 2 futbolcu Altınordu’nun özkaynağından gelen oyuncularsa söylenecek bir söz var mı.

Haberin Devamı

Sıra Süper Lig’de

Bülent Buda: İki şampiyonluğun ardından TFF 1. ligine çıktıklarında 5 sezon bu ligde kalmaları başarıdır demiştim. Bu süreyi 1 yıl geriye çekiyorum. Ve de Altınordu’dan şampiyonluk bekliyorum. Özkaynak ağırlıklı kadronun yaş ortalaması 20,3 Seyit Mehmet Özkan diyor ki, “Genciz ama 6,5 yıl da kıdemimiz var”. Yani bu futbolcular genç ama deneyimli. Çok iyi koşullarda çalışıyorlar, bilimsel çalışıyorlar, sporcu gibi yaşıyorlar, yaptıkları işten keyif alıyorlar. Geride bıraktığımız sezonun son 8 haftasında özkaynak ağırlıklı oynayarak bu ligi taşıyabileceklerini ve daha ötesi, artık Süper Lig’e çıkma zamanının geldiğini gösterdiler.

İsmail Özelçinler: Gerek Fatih Tanfer kardeşim ve gerek Bülent Buda abim, açık ve net Altınordu’yu en iyi şekilde analiz ettiler. Ben de Altınordu futbol takımı ile müthiş bir gurur duyuyorum. Tutarlı yönetimsel politikalar ve altyapıya verilen büyük önem, tek kelimeyle tüm Türkiye’ye ve futbol kulüplerine güzel bir örnek. Kısacası bu konuda Altınordu Türkiye’de örnek, bir numaralı futbol kulübümüzdür.

Haberin Devamı

- Altınordu’nun TFF 1 Lig’deki şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Fatih Tanfer: Altınordu, gençlerine güveniyor. Ve bunu da futbolcularına hissettiriyor. Takım halinde iyi mücadele ediyor. Hatasız oynuyor. İyi çalışıyor. Fikstüre baktığımız zaman deplasmanda Elazığspor’dan başlayan 2017-2018 sezonu evinde ilk maç Ankaragücü sonrası Balıkesirspor deplasmanı, içeride Çaykur Rizespor ve Samsunspor deplasmanı. İlk 5 haftası güçlü ve Süper Lig’i hedefleyen takımlarla oynayacak. Altınordu’nun oyun anlayışı, takım olma yapısı ve hiçbir takımdan geri kalacağına inanmıyorum. Oyun aklı, tempolu ve hareketli oyun tarzını ilk haftadan itibaren oynamaya başlayıp puanları almaya başlarsa Bülent Abi’nin Süper Lig ifadesi hiç de hayal değil.

İsmail Özelçinler: Kısa ve öz. Altınordu’nun yeni sezonda, geçmiş sezonlardaki istikrarını sürdürmesi ve başarılı olması, asla sürpriz olmaz. Dolayısıyla Süper Lig’e çıkmasıda sürpriz olmaz.

Haberin Devamı

TEKNİK SORUMLU HÜSEYİN EROĞLU

GELENLER

- Mirkan Aydın-Preußen Münster

- Mehmet Murat Uçar-Eskişehirspor

- Musa Caner Aktaş-Altınordu Altyapı

- Onur Demir-Altınordu U21

- İbrahim Çağrı Oğuz-Altınordu U21

- Ozan Can Oruç-AltınorduAltyapı

- Sahan Akyüz-Altınordu Altyapı

- Mutlu Aksu Doğan-Altınordu Altyapı

- M.Rıdvan Özdemir-Altınordu U21

GİDENLER

- Yusuf Abdioğlu-MKE Ankaragücü

- Sinan Osmanoğlu-Gazişehir Gaziantep FK

- Arif Morkaya-MKE Ankaragücü

- Cihan Topaloğlu-Çaykur Rizespor

- Ozan Sol-Şanlıurfaspor

- Hasan Kabze