Gündem ‘Sanal’da kaybolmamak için ilk adım ‘selam’

‘Sanal’da kaybolmamak için ilk adım ‘selam’

09.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Öğretileriyle dünyanın her yerinde ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 745’inci yılında Konya’da törenlerle anılıyor.

‘Sanal’da kaybolmamak için ilk adım ‘selam’

“Selam Vakti” temasıyla düzenlenen Mevlana’nın 745. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri’nin ilk gününde “Selam Vakti” yürüyüşü”yle başlayan etkinlikler, Mevlana Kültür Merkezi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katıldığı programla devam etti. Etkinlikte konuşma yapan Kurum, Hazreti Mevlana’nın “Gel” çağrısıyla milyonlara ışık olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Şebiarus’un bu yılki temasının “Selam Vakti” olduğunu anımsatan Kurum, “İnsan ve selam kelime olarak aynı kökenden gelir. Selam, barış ve esenlik demektir. Bu anlamda yüce dinimiz de barış ve esenlik dinidir. Selam vermek ‘Benden sana zarar gelmez.’ demektir. Bizler, gittiğimiz her coğrafyada hiçbir din, dil, ırk, mezhep farkı gözetmeksizin herkese selamı, yani barış ve huzuru götüren bir medeniyetin temsilcileriyiz” diye konuştu.

İmar barışından 8.9 milyon kişi yararlandı

Bakan Kurum, Erzurum’da bir otelde düzenlenen toplantıda imar barışına ilişkin bilgiler verdi. Kurum, “Türkiye genelinde şu ana kadar 8 milyon 900 bin vatandaşımız imar barışı sürecine başvurdu. Gelir olarak yaklaşık 7 milyar 511 milyon lira gelir söz konusu. Aralık ayı sonuna kadar başvuru süresi devam ediyor. Beklentimiz, 14 milyon vatandaşımızın imar barışından faydalanması” dedi.

Yazarlar