Cadde 'Sanat benim motivasyon kaynağım'

'Sanat benim motivasyon kaynağım'

18.04.2018 - 16:49 | Son Güncellenme:

Farklı ve başarılı projelere imza atan sevilen sanatçı Gökhan Türkmen, geçtiğimiz gün İstanbul Üniversitesi Ekonometri Kulübü 'nün düzenlediği "Kariyer Günleri '18" Etkinliği'nde öğrencilerle buluştu.

Sanat benim motivasyon kaynağım

"Barış Manço ve Erkan Oğur'u idol olarak görüyorum"

Haberin Devamı

Gökhan Türkmen, "İdolünüz var mı?" sorusuna, "Barış Manço ve Erkan Oğur çok sevdiğim ve 'idolüm' diyebileceğim çok değerli, müziğe yön vermiş müzisyenler. İdol olarak aldığım sanatçıların hem müziğe bakış açısını hem felsefesini hem de yaşam tarzını örnek alıyorum. Erkan Oğur çok değerli bir müzik adamı ama bunlardan daha önemlisi hayata ve 'şöhret' dediğimiz şeye nasıl baktığıdır. Barış Manço ise tam bir dünya starıydı. Şimdiki dünya starları gibi değil, onlarsan daha vizyon sahibiydi. Kıyafetiyle, özel hayatı ile ve seçimleri ile her zaman örnek alınan ve yenilikleri takip eden bir sanatçıydı.Aslında starlık da tam olarak böyle bir kavramdır" cevabını verdi.

"Sanatın kendisi benim için motivasyon kaynağı"

Haberin Devamı

Türkmen, "Şarkılarınızı yaparken motivasyon kaynağınız nedir?" sorusu üzerine ise, "Sanatla ilgili hissiyatı yüksek eserler motivasyonumu ve enerjimi yükseltiyor. Gece oturup çok etkileyici bir film izlediğimde, uykum kaçar uyuyamam. Beni hissiyat anlamında etkileyen bir tiyatro oyunu izlediğimde üç gün boyunca etkisinde kalabilirim. Bazen çok acayip bir şarkı dinlediğimde, o şarkının etkisinde kalıp herkese dinletmek istiyorum. Bunların hepsi bana şarkı yapmak için de ilham veriyor. Kısaca sanatsal bir şey yaparken yine sanatsal bir şeyden besleniyorum. Sanatın kendisi benim için motivasyon kaynağı" dedi.

Canlı performansıyla öğrencilere müzik ziyafeti yaşattı!

Ünlü aşrkıcı, öğrencilerin sorularını cevapladıktan sonra yeni parçası 'Lafügüzaf'ı ve ardından dillerden düşmeyen 'Sen İstanbulsun' şarkısını canlı canlı seslendirdi ve etkinliğin sonunda öğrencilerle selfie çekti.