Ekonomi Sanatçı Zapsu danışman oldu

Sanatçı Zapsu danışman oldu

19.03.2011 - 01:51 | Son Güncellenme:

Siyaset ve iş dünyasında bir süredir sessiz olan Zapsu ailesi danışmanlık işlerini büyütüyor

Sanatçı Zapsu danışman oldu

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı Cüneyd Zapsu’nun kurduğu iki ayrı danışmanlık şirketinin ardından, kardeşi Aziz Zapsu’nun oğlu Ömer Zapsu da danışmanlık sektörüne adım attı.
Azizler Holding Başkanı, A.101 ve For You zincirlerinin eski sahibi Aziz Zapsu’nun oğlu Ömer Zapsu, bir dönem çıkardığı bedava şehir gazetesi ‘Gaste’ ve Beyoğlu’nda kurduğu sanat merkezi Play Stüdyo ile hatırlanıyor. Hayatı sanatla iç içe olan ve yurtdışında grafik tasarım eğitimi alan 1982 doğumlu Zapsu, ayrıca bas gitar da çalıyor.

‘Konuşmak için erken’
Ömer Zapsu, bu hafta aile şirketi ‘Lezziks Gıda’nın adının ‘Azizler Danışmanlık’ olarak değişmesinin ardından bu firmanın başkanı oldu. Şirketin sanayi, ticaret ve finans sektörünün talep edeceği her tür danışmanlık faaliyetinde bulunacağı belirtiliyor. Ömer Zapsu ise yeni şirketle ilgili konuşmak için erken olduğunu söyleyerek herhangi bir ayrıntı vermiyor.
Ömer Zapsu’nun amcası Cüneyd Zapsu’nun sektörde ‘Cüneyd Zapsu Danışmanlık’ ve ‘Halo Danışmanlık’ adlı iki şirketi bulunuyor. Cüneyd Zapsu, kısa süre önce Mey İçki’yi 3.3 milyar liraya dünyanın dev içki üreticilerinden İngiliz Diageo’ya satan ABD’li özel sermaye fonu TPG Capital’ın da kıdemli danışmanı olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı

Doğuş grubundan e-alışveriş merkezi
Doğuş grubu, e-ticarete girmeye hazırlanıyor. Grup, Türkiye’deki potansiyeli giderek artan internetten alışveriş ve ticaret üzerine bir yatırıma gidiyor.
Grup, bu hafta ‘Doğuş E Alışveriş ve Ticaret’ adlı bir şirket kurdu. 1 milyon lira sermayeli şirketin amaçları arasında elektronik ortamda ticaret ve pazarlama yapmak sayılıyor. Şirketin elektronik ortamda alışveriş merkezleri ve ödeme sistemleri oluşturmayı amaçladığı da belirtiliyor.