Diyarbakır Sancar, HDP'den aday adaylığı başvurusunda bulundu-Diyarbakır Haberleri

Sancar, HDP'den aday adaylığı başvurusunda bulundu-Diyarbakır Haberleri

02.03.2015 - 13:35 | Son Güncellenme:

Gazeteci yazar Hasan Sancar, Halkların Demokrat Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilli aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.

Sancar, HDPden aday adaylığı başvurusunda bulundu-Diyarbakır Haberleri

Gazeteci yazar Hasan Sancar, Halkların Demokrat Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilli aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.
HDP’den Diyarbakır milletvekili aday adayı olan Hasan Sancar, parti binasında resmi başvurunu yaptı. HDP il binasında partililer ile görüşten Sancar, resmi başvuru için gerekli evrakları hazırladıktan sonra yetkililere teslim etti.

Haberin Devamı


"BARIŞA VE KARDEŞLİĞE KÖPRÜ OLMAK İÇİN ADAY OLDUM"


HDP Diyarbakır milletvekili aday adayı Hasan Sancar, temel hedeflerinin demokratik bir çerçeve olduğunu söyledi. Sancar, “Son dönemlerde barışa ve kardeşliğe köprü olabilmek için dosyalarımız gibi bembeyaz bir şekilde adaylık için HDP’ye başvuruyoruz. Bölgede ciddi sıkıntılar söz konusudur. Bu sıkıntıları biz de 15 yıldır, bölgemizde takip ediyoruz. 15 yılda ciddi sıkıntıların olduğunu gördük. Burada temel hedefimiz sürece katkı sunmaktır. Siyasette daha aktif olabileceğimizi düşündüğümüz için böyle bir karar verdik. Yıllardır bölgeye gazeteci ve yazar olarak hizmet ediyorum. Medya noktasında yapılması gerekenleri yaptığımızı düşünüyorum. Şimdi ise siyasette başarılı olmak için halkımız, kentimiz, dilimiz ve kültürümüz için Ortadoğu’daki barışı sağlamak için bütün imkanları seferber ettik. HDP’ye başvurduk hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
HDP’den Diyarbakır milletvekili aday adayı olan Hasan Sancar, resmi başvurusunun ardından parti binasından ayrıldı.

Haberin Devamı


SANCAR KİMDİR?


Hasan Sancar 1982 yılında Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde dünyaya geldi. Sancar, Türkiye’de ilk Kürt medyasının kurucularındandır. Kürt medyasında ilkleri başlatan Sancar, 2000 yılında Kürtçe olarak Zembilfroş isimli gazeteyi çıkarmaya başladı. Bir süre gazeteyi devam ettiren Sancar, 2007 yılında bölgede Kürtçe yayın yapan bir çok gazete, radyo ve televizyon kurucuları arasında yer aldı. Sancar, 2015 yılında yakın Kürt tarihini anlatan ’Perspektif’ isimli kitabını yayımladı. Kürtçe öğretmenliği de yapan Sancar, bölgedeki Kürt medyasının önemli isimleri arasında yer alıyor.

Yazarlar