Gündem Sandığa küsen köyden Köşk seçimine de boykot!

Sandığa küsen köyden Köşk seçimine de boykot!

03.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kütahya’nın Simav ilçesinin Yerel Yönetimler Yasası’yla köye dönüştürülen beldesi Kuşu’daki bin 467 seçmen, 30 Mart yerel seçimini ve 1 Haziran’daki muhtarlık seçiminden sonra 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini de boykot edecek.

Sandığa küsen köyden Köşk seçimine de boykot


Her gün sık aralıklarla yaptığı anonslara seçmenlerin itibar etmediğini ve seçmen kağıtlarını almaya gelmediklerini vurgulayan Kuşu Muhtarı Feridun Aktay, “Bin 467 dolayındaki seçmen oy kağıtlarını almaya gelmediği gibi ben kendilerine vermek için ayaklarına gittiğimde de ’nasıl olsa seçimde oy kullanmayacağız’ diyerek almak istemiyorlar. Oy kağıtları elimde kaldı” dedi.
Kuşuluların 2011’de nüfuslarının 2 binin altına düşmesini 19 Mayıs 2011’deki 5.9’luk depremin sonuçlarına bağladıklarını söyleyen Aktay, “Beldelerinin haksız bir şekilde köye dönüştürülmesini kabullenemiyorlar. Bu haklılıklarını ispatlayabilmek için köy halkından 6 kişi bireysel olarak Ankara İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Bu davalar halen devam ediyor. Davalar sonuçlanıncaya kadar önlerine konulacak hiçbir sandığa gitmeyeceklerini söylüyorlar” diye konuştu.