Afyonkarahisar Sandıklı'da 30 Yıllık Arsa Sorunu Çözüldü

Sandıklı'da 30 Yıllık Arsa Sorunu Çözüldü

12.12.2017 - 16:32 | Son Güncellenme:

.

Sandıklıda 30 Yıllık Arsa Sorunu Çözüldü

AFYONKARAHİSAR (AA) - Sandıklı Belediyesi tarafından 1988 ve 1993 yılları arasında vatandaşa satılan ve mevzuat kaynaklı sorunları bulunan arsaların sorunu çözüme kavuştuldu.

Haberin Devamı

Sandıklı Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen törenle tapularına kavuşan vatandaşlara tapularını, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl verdi.

İlçeye bağlı Çakır Mahallesi Taşlıkır mevkinde bulunan arsaları satın alan vatandaşlar, o dönemde arsa tahsisi ve tapu verilemediği için mağdur oldu.

2012 yılında sorunun çözümü için Akdağ Arsa Edindirme ve Konut Yapı Kooperatifinin kurulduğunu belirten Başkan Çöl, kooperatifin daha sonra belediyeden 116 arsayı ihale yoluyla satın aldığını belirtti.

Kooperatifin bugün ise tasfiye halinde olduğu için ortaklarına tapu devirlerini yapamadığını kaydeden Çöl, "Yaklaşık 30 yıl sonra bu tapuların dağıtım töreninde tapuları vermek bize nasip oldu. Başkanlığım süresince bu mağduriyeti yakından bildiğim için kooperatifin istek ve taleplerine hep olumlu ve çözüm odaklı yaklaştık." dedi.

Haberin Devamı

Çöl, "Başkanlığımız döneminde 116 arsanın bulunduğu 10 imar adasının bulunduğu alana altyapı hizmetlerini götürdük. Soğuk su dağıtım isale hattı tamamen bitti. Kanalizasyon hattının döşenmesi işinin yüzde 80'i tamamlandı, geri kalan bölümü de en kısa sürede tamamlanacak. Tapularını alan vatandaşlarımıza hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum." diye konuştu.

Yazarlar